2024. április 17. 00:34
KezdőlapMotoGPRins szárnyalása folytatódik

Rins szárnyalása folytatódik

Az Ausztrál Nagydíj győztese, Álex Rins a második helyet szerezte meg a száraz pályán pénteken Sepangban, mivel egyike volt azoknak a versenyzőknek, akik a lágy hátsó gumival mentek ki. Az esőben azonban a spanyol is jól boldogult.

Senki sem számított esőre péntek délután a Malajziában, így sokan nem mentek ki a lágy gumikkal az FP1 végén, hogy gyors kört fussanak. A MotoGP második szabadedzése előtt azonban heves esőzés kezdődött, így először nem is lehetett száraz gumikra gondolni.

Bár a pálya az FP2 érdemi részére felszáradt, a délelőtti időket nem sikerült elérni. Álex Rins már az első edzésen gyors kört mert menni, amivel a 2. helyen végzett, így a Suzuki versenyzője ideiglenesen helyet szerzett a Q2-ben.

„Az FP1 és az FP2 is remekül sikerült számunkra. A száraz pályán reggel nagyon versenyképes voltam. A végén megpróbáltunk egy gyors kört futni, hogy lássuk, hol tartunk. A csapatfőnököm délután szerette volna, ha legalább egy kört megyünk, ezért a lágy hátsó gumit próbáltuk ki.”

„Az eső ellenére jól sikerült az FP2. A pálya nem volt teljesen nedves, mert az itteni magas hőmérséklet miatt nagyon gyorsan szárad. Végül nem váltottunk a slick gumikra, mint néhány versenyző. Jó érzésem van, és izgatottan várom a szombatot.”

„A tapadás vizes aszfalton is elég jó volt. Ha összehasonlítjuk a Phillip Island-i pályával, akkor itt sokkal jobb. Ausztráliában a gumi jobb oldala folyamatosan lehűlt, ezáltal a jobb kanyarokban csúszkáltunk. Ha az FP2 a versenykörülmények között lett volna, akkor tíz vagy tizenkét kör után mindenkinek a bokszba kellett volna mennie kereket cserélni.”