2024. április 26. 14:53
KezdőlapMotoGPBagnaia: Ez volt a legnagyobb hiba

Bagnaia: Ez volt a legnagyobb hiba

A Ducati gyári pilótája, Francesco „Pecco” Bagnaia vasárnap megszerezheti a világbajnoki címet, de odáig még rögös út vezet a 9. rajtkockából indulva.

Pecco Bagnaia szombaton Sepangban két bukást is elszenvedett a lehető legrosszabbkor: előbb az FP3 végén a 8-as kanyarban csúszott ki, majd a Q2-ben is bukott.

A világbajnoki éllovas természetesen nem volt elégedett a kvalifikációs napjával.

„Az egyetlen jó dolog ma az FP4 volt – és persze a Q1. Különösen az FP4, mert nagyon konstans és nagyon gyors voltam a használt gumikon. Ettől eltekintve mindent megtettem, hogy tönkretegyem a saját napomat. Reggel túl ideges voltam a Francóval történtek miatt. Kicsit dühös voltam. Aztán egy óra múlva azt mondtam magamnak: „Oké, ez bárkivel megtörténhet”. Én is csak ember vagyok, és kezdek egy kis nyomást érezni. Szerintem ez normális.”

„A kvalifikáción sem voltam elég okos ahhoz, hogy megértsem, a tempóm elég jó ahhoz, hogy az első sorba kerüljek anélkül, hogy túlságosan erőltetném. Keményen nyomtam a négyes kanyarban, és elestem. Motivált voltam, mert az első szektorban másfél tizeddel a leggyorsabb időn belül voltam, így megpróbáltam – csak elvesztettem az irányítást a motor eleje felett. Ez volt a legnagyobb hiba.”

Végül is: Fabio Quartararo és Aleix Espargaró is rossz napot fogott ki.

„Igen, az ő napjuk még az enyémnél is rosszabb volt. Fabio eltörte az egyik ujját az FP4-es balesetben. Szeretném hozzátenni, hogy sajnálom őt. A balszerencse, ami most éri, túl sok. Ezt nem érdemelte meg. Aleix pedig a hétvége eleje óta nagy bajban van.”

„Azt hiszem, ha lehetőségük van a győzelemre, akkor megpróbálnak nyerni – ahogy egész évben tették. Talán holnap lesz a csapatutasítás, de majd meglátjuk… Az biztos, hogy fontos, hogy elöl legyünk. Mindenekelőtt okosnak kell lennünk.”

„Fontos lesz, hogy holnap okosak legyünk, ha sikerült, boldog leszek. Valenciában sokkal nagyobb lesz a nyomás. Annak is örülnék, ha pontokat tudnék menteni holnap.”