2024. április 16. 11:13
KezdőlapMotoGPQuartararo: Ki kellene próbálnunk valami mást

Quartararo: Ki kellene próbálnunk valami mást

Fabio Quartararo bizonyára igyekszik minél hamarabb elfelejteni a szombati eseményeket. A Yamaha sztárja az FP4-en bukott és eltörte a bal kezének középső ujját, így a kvalifikáción sem mentek jól a dolgok számára.

Fabio Quartararo jól motorozott a negyedik szabadedzésen Sepangban, de egy bukás megszakította ezt. A Yamaha gyári versenyzőjének megsérült a bal kezének középső ujja, és motorcserére is kényszerült. Mint utólag kiderült, zúzódást és kisebb törést szenvedett ezen az ujján.

A kvalifikációra a francia versenyző legénysége ismét elkészítette a motort, hogy Quartararo egy jó rajtpozícióért küzdjön.Gyors körén azonban majdnem újra bukott, így kifutott az időből, nem tudott javítani. Ennek következtében a Yamaha versenyzőjének a vasárnapi futamot a 12. helyről kell kezdenie, de a világbajnokságot vezető Pecco Bagnaia is csak a 9. helyről várhatja a piros lámpák kialvását.

„A tempót tekintve nem éreztem rosszul magam. A baleset után a másik versenygéppel folytattam. Egy motorunk van száraz és egy vizes pályára, így az összetört motorral egyenesen vissza akartam menni a bokszba. A versenyen ilyen hátulról indulni nagyon nehéz lesz.” – számolt be a MotoGP tavalyi világbajnoka.

„A kvalifikáción az ujjam nem jelentett problémát. Talán nem koncentráltam eléggé, nem tudom. Az első kifutást még mindig nem értem. A másodiknál szintén nem értem, miért számoltuk el magunkat, és miért nem tudtunk két kört megtenni. Jól ment minden, amíg meg nem csúsztam, abban a kanyarban, ahol korábban buktam.”

„Rengeteg bukkanó van abban a kanyarban. Általában csak visszaveszed a gázt, és máris jobb lesz. Viszont amikor gázt adtam, megcsúsztam. Elég furcsa.”

A kvalifikáción a világbajnoki második helyezett csapattársa, Franco Morbidelli mögött motorozott, aki végül a 7. helyen végzett.

„Franco nagyon gyors volt aznap, különösen a kvalifikáción. Ki kell elemeznünk, különösen a 8-as kanyarban elkövetett hibák után. Meg akarjuk nézni, mit csinált másképp. Ha előrelépést tesz, az nagyon fontos lehet a jövő évre nézve.”

Mi a stratégia a versenyre?

„Amikor a 12. helyről indulsz, nincs stratégia. Olyan gyorsan kell mennünk, amilyen gyorsan csak tudunk, és meglátjuk, hogyan elég-e. Előzetesen még el kell döntenünk, hogy melyik abroncsot használjuk. Nem volt sok időnk a közepes és a lágy hátsó gumi tesztelésére. A bemelegítés során több kört fogunk megtenni a lágy gumikon, aztán majd meglátjuk.”

„Nem érzem a nyomást, de ezek az utolsó körök furcsán alakultak. Nem tudom, hogy jól dolgozunk-e, de sok minden hiányzik, és ki kellene próbálnunk valami mást.”