2024. április 19. 18:02
KezdőlapSuperbikeRazgatlıoğlu: Csak a versenyre koncentrálok

Razgatlıoğlu: Csak a versenyre koncentrálok

Az első szabadedzésen elért köridejével Toprak Razgatlıoğlu volt az etalon a Superbike-világbajnokság első edzésnapján San Juanban. A Yamaha versenyzője csak a hőségre panaszkodott Argentínában.

Toprak Razgatlıoğlu uralta a péntek délelőtti első edzést San Juanban. A Yamaha sztárja 0,3 másodperccel volt gyorsabb a második helyen álló Jonathan Rea-nél, ami elég volt ahhoz, hogy a forró délutánon megőrizze vezető helyét az összetett eredménylistán.

„Imádok itt lenni Argentínában, szeretem ezt a pályát, és pénteken is jó volt – az egyetlen probléma a hőség volt” – mondta a török. „Szombaton állítólag kicsit hűvösebb lesz, de vasárnap ismét meleg lesz. Imádom az itteni szurkolókat, sokan skandálják az El Turco-t! Mindent megteszek, hogy győzzek értük.”

Az „El Turco” becenevet, ami lefordítva egyszerűen „a török”, az argentin szurkolók adták neki néhány évvel ezelőtt. Razgatlıoğlunak megtetszett, és a felirat a bőrruhájára is felkerült.

„Jól kezdtünk, de nem igazán érdekelt a helyezés. Látjuk, hogy a többi versenyző mit csinál, és hogy melyik szektorokban erősek, de mi csak a felkészülésünkre koncentrálunk – úgy érzem, készen állok az első versenyre” – folytatta a Yamaha pilótája. „A tapadás nem volt olyan jó, de sokkal jobb, mint tavaly. Bautista is erős időket fut, Johnny is, valamint Locatelli és Bassani. De a versenyek mindig másképp alakulnak, és fontos lesz, hogy a hátsó gumi rendben legyen a teljes távon. A hőség gondot fog okozni nekünk, versenyzőknek. Az SCX-szel akkor is voltak gondjaim, amikor nem is igazán nyomtam. Aztán használtuk az SC0-t, és a probléma megszűnt. Az 1:37,7 jó köridő, de ha az ember belevág, akkor a kemény versenygumival 1:37,4 is lehet. Nem gondolok a bajnokságra, csak a versenyre koncentrálok.”