2024. április 18. 17:01
KezdőlapMotoGPBezzecchi: Versenyképesek vagyunk

Bezzecchi: Versenyképesek vagyunk

Marco Bezzecchi újonc szezonjában hatodik alkalommal biztosította be helyét a rajtrács első két sorában. Az olasz az Ausztrál GP-n bezsebelte a szezon legjobb újoncának járó győzelmet, most pedig a hollandiai asseni TT után a második MotoGP-s dobogóra hajt.

„Versenyképesek vagyunk” – mondta Bezzecchi szombaton Sepangban. „Nem lesz könnyű a rajt, de jól dolgoztunk. Különösen az FP4-en éreztem jól magam. Az harmadik szabadedzésen is jó volt az érzés a motoron, még akkor is, ha szerintem nem volt különösebben jó a tempóm. De amikor egy kicsit elemeztem a többi időt, rájöttem, hogy elég gyors voltam. Meglátjuk, szerintem vasárnap az időjárás is megteszi majd a magáét. Meglátjuk hogy alakul.”

Bezzecchi nagy vágya futamgyőzelmet szerezni a királykategóriában. „Ez egy magasztos cél”mondta óvatosan a 23 éves olasz. „Egy győzelem a MotoGP-ben a legnagyobb dolog, amit egy motoros elérhet. Ezért biztosan messze van még ez a cél, de igyekszem dolgozni és fejlődni, hogy minél hamarabb sikerüljön. Ezen a két versenyen vagy jövőre, nem érdekel annyira. Az a fontos, hogy eljussak a célba.”

„Úgy gondolom, hogy az első négy vagy öt helyért harcolhatok a versenyen. Remélem, hogy ott leszek. És ha ennél többre van lehetőség, én leszek az első, aki megpróbálja” – jelentette ki a Mooney VR46 Racing Team Ducati-pilótája.

Még nem elemeztem alaposan a többiek tempóját, de azt hiszem, hogy Martin és Enea [Bastianini] erősek lesznek. Márquez mindig erős a versenyen. Ha valaki mögé kerül, automatikusan ugyanolyan sebességgel megy” – mondta a VR46-os versenyző. Aztán szerintem Luca [Marini] is erős lesz – és remélem, Pecco is” – tette hozzá, utalva barátjára, Pecco Bagnaia-ra, aki vasárnap MotoGP-világbajnok lehet.