2024. április 19. 11:38
KezdőlapMotoGPMarc Márquez: Ez azt jelzi, hogy jól haladunk

Marc Márquez: Ez azt jelzi, hogy jól haladunk

Marc Márquez szerint a maláj MotoGP-futamon elért hetedik helyezés megfelelt az elvárásainak, annak ellenére, hogy a harmadik helyről indult. A Repsol Honda sztárja elmondja milyen nehézségei voltak, de lát biztató jeleket is.

„Erre számítottam.” – nyilatkozta az 59-szeres MotoGP-győztes.

„A szombati teljesítményem nem volt normális, de ahogy elmagyaráztam, az egy körre elég. A versenyt erősen kezdtem az első két körben, de gyorsan láttam, hogy túl sokat veszítek a két hosszú egyenesben és az első szektorban. Túl sokat kockáztattam. Így négy-öt kört megtehetsz, de nem többet.”

„Próbáltam megtalálni a pozíciómat. Amikor megelőznek, akkor sem könnyű felvenni a ritmust. Miután Mir és Rins megelőzött, úgy éreztem, hogy a tempóm megfelelő. Igaz, hogy egy kicsit gyorsabbak voltak nálam, de erre számítottunk.”

„Ma a maximumot hoztam ki magamból. Ez egy olyan pálya, ahol megmutatkoznak a vezetési stílusom és a motor gyengeségei. Tehát ez az egyik legrosszabb forgatókönyv. Ennek ellenére a 7. helyen fejeztük be a versenyt. A kvalifikáció után azt mondtam: a 8. és vagy 10. hely környékére tudunk odaérni. Valójában a 7. helyen végeztünk, mert Martín elesett.”

„Ez mindennek a következménye. Egész hétvégén lassúnak éreztem a motort. Így a kanyarokban jobban kellett nyomnom. Ha csak egy körön keresztül csinálod, akkor is lehetséges, de versenytávon ez jobban terheli a gumikat. Ennek következtében azok a megszokottnál jobban elhasználódnak. A végén nem volt tapadásom, mert túl keményen nyomtam a kanyarokban. Küzdöttem a motorral, és ezért éreztem magam fizikailag rosszabbul, mint a többi versenyen. Ez nem jelenti azt, hogy az állapotom rosszabb. Ez történik, amikor a motorral küzdesz, ezért van szükséged több energiára.”

„Hosszú volt a verseny, de befejeztük – túl messze az élmezőnytől, de a legfontosabb számomra, hogy versenytempót tekintve én voltam a leglassabb Honda itt télen, de ma a versenyen én voltam a leggyorsabb. Nem az a célom, hogy én legyek az első Honda-pilóta. A célom mindig az, hogy az élen legyek. Ez azt jelzi, hogy jó úton haladunk.”