2022. december 09. 14:14
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGPBukása ellenére Martín elégedett

Bukása ellenére Martín elégedett

- Hirdetés -

A pole-ból induló Jorge Martín sepangi futamának egy tökéletes rajtot követően bukás következtében idejekorán ért véget.

A Pramac-Ducati versenyzője, Jorge Martín a szezon utolsó előtti MotoGP-futamát Sepangban a pole pozícióból kezdte, majd a korai szakaszban elesett, és átadta a vezetést a világbajnokságban vezető márkatársának, Francesco Bagnaiának.

“Kár érte, 1 km/h-val gyorsabb voltam azon a ponton, mint az előző körben” – ismerte el csalódottan Martín. “Ilyen körülmények között már egy apró hibával is bukhatsz. Próbáltam nagyon egyenletesen motorozni és tartani a tempót. Emellett próbáltam kímélni a gumit és fizikailag is spórolni az energiával.”

- Hirdetés -

- Hirdetés -

“Sajnos ez történt. Ez egy tapasztalat számomra a jövőre nézve. Én voltam a legerősebb versenyző ezen a hétvégén. Ezeket a pozitív benyomásokat magammal viszem a jövőre nézve. Várjuk a szezon végét, és utána már 2023-ra szeretnénk koncentrálni. Úgy érzem, hogy képes vagyok harcolni a legjobbakkal, úgy érzem, hogy a legjobb versenyzők közé tartozom, és ez jó.”

Mint mindig, a spanyol rendkívül magabiztosnak tűnik: “Most hasznosítom a tapasztalatokat, és javulni akarok, mert különben újra bukni fogok. Úgy gondolom, hogy nagyon gyors lehetek és a világbajnoki címért is harcolhatok.”

“Először 0,8 másodperccel voltak mögöttem, aztán láttam, hogy 1,2 másodperc volt. Abban a pillanatban azt gondoltam, talán el tudok lépni. Aztán változtattam is a mappingen, itt volt az ideje, hogy jobban nyomjam. Ez a két kör döntő volt a győzelem szempontjából. Versenyezhettem volna a dobogóért is, de annak nem volt értelme – győzni akartam. Kockázatot vállaltam, így nem hibáztathatom magam és nyugodt maradhatok.”

A pálya körülményeiről így nyilatkozott: “A tapadás elég jó volt, taktikusan motoroztam. Előfordulhat, sajnos, ha el akarsz lépni, hogy többet kockáztatsz, mint a többiek. De elégedett vagyok a hétvégével. Az elmúlt négy versenyhétvégén szupererős voltam. A motor jól működik, és jó formában vagyok. Ott van még Valencia, az egyik kedvenc pályám.”

- Hirdetés -