2024. április 25. 16:21
KezdőlapMotoGPBukása ellenére Martín elégedett

Bukása ellenére Martín elégedett

A pole-ból induló Jorge Martín sepangi futamának egy tökéletes rajtot követően bukás következtében idejekorán ért véget.

A Pramac-Ducati versenyzője, Jorge Martín a szezon utolsó előtti MotoGP-futamát Sepangban a pole pozícióból kezdte, majd a korai szakaszban elesett, és átadta a vezetést a világbajnokságban vezető márkatársának, Francesco Bagnaiának.

„Kár érte, 1 km/h-val gyorsabb voltam azon a ponton, mint az előző körben” – ismerte el csalódottan Martín. „Ilyen körülmények között már egy apró hibával is bukhatsz. Próbáltam nagyon egyenletesen motorozni és tartani a tempót. Emellett próbáltam kímélni a gumit és fizikailag is spórolni az energiával.”

„Sajnos ez történt. Ez egy tapasztalat számomra a jövőre nézve. Én voltam a legerősebb versenyző ezen a hétvégén. Ezeket a pozitív benyomásokat magammal viszem a jövőre nézve. Várjuk a szezon végét, és utána már 2023-ra szeretnénk koncentrálni. Úgy érzem, hogy képes vagyok harcolni a legjobbakkal, úgy érzem, hogy a legjobb versenyzők közé tartozom, és ez jó.”

Mint mindig, a spanyol rendkívül magabiztosnak tűnik: „Most hasznosítom a tapasztalatokat, és javulni akarok, mert különben újra bukni fogok. Úgy gondolom, hogy nagyon gyors lehetek és a világbajnoki címért is harcolhatok.”

„Először 0,8 másodperccel voltak mögöttem, aztán láttam, hogy 1,2 másodperc volt. Abban a pillanatban azt gondoltam, talán el tudok lépni. Aztán változtattam is a mappingen, itt volt az ideje, hogy jobban nyomjam. Ez a két kör döntő volt a győzelem szempontjából. Versenyezhettem volna a dobogóért is, de annak nem volt értelme – győzni akartam. Kockázatot vállaltam, így nem hibáztathatom magam és nyugodt maradhatok.”

A pálya körülményeiről így nyilatkozott: „A tapadás elég jó volt, taktikusan motoroztam. Előfordulhat, sajnos, ha el akarsz lépni, hogy többet kockáztatsz, mint a többiek. De elégedett vagyok a hétvégével. Az elmúlt négy versenyhétvégén szupererős voltam. A motor jól működik, és jó formában vagyok. Ott van még Valencia, az egyik kedvenc pályám.”