2022. december 09. 14:34
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGPCiabatti: Megmutattuk, hogy milyen erősek vagyunk

Ciabatti: Megmutattuk, hogy milyen erősek vagyunk

- Hirdetés -

Kilenc évvel azután, hogy Gigi Dall’Igna átvette az irányítást, a Ducati a MotoGP világbajnokság élén áll. Paolo Ciabatti sportigazgató visszatekint a kiemelkedő 2022-es szezonra, amely azonban nem volt gondoktól mentes.

A Ducati idén úgy uralta a MotoGP világbajnokságot, ahogyan a 990 köbcentis négyütemű motorok 2002-es bevezetése óta egyetlen más márka sem. Pecco Bagnaia már 23 ponttal vezet a világbajnok és Yamaha-sztár Fabio Quartararo előtt a döntő futam előtt.

15 éve, hogy a Ducati Casey Stonerrel megnyerte a bajnoki címet, és pontosan kilenc éve, hogy Gigi Dall’Igna leszerződött a csapathoz. Azonban több évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a Desmosedici ismét győztes motor legyen. Egészen 2016-ig, amikor Iannone Spielbergben, Dovizioso pedig Sepangban diadalmaskodott.

- Hirdetés -

A Ducati 2017-ben, 2018-ban és 2019-ben, valamint 2021-ben is tündökölt a világbajnokságon elért második helyeivel, háromszor Dovizioso, tavaly Bagnaia révén.

- Hirdetés -

“Amikor Pecco a 2021-es szezon végén négy futamot nyert, majd Misanóban két körrel a vége előtt az élen állva bukott, tudtuk, hogy jó irányba menetelünk.” – tekintett vissza a SPEEDWEEK.com-nak nyilatkozva Paolo Ciabatti sportigazgató Sepangban.

“A 2022-es szezon kezdetén még mindig volt néhány probléma a motorral, ami nem tette lehetővé, hogy úgy kezdjük a szezont, ahogy szerettük volna.”

“A szezon elején Dohában Peccónak nem volt a legjobb érzése a motorral, majd a versenyen Jorge Martínnal együtt bukott, az 5. helyért harcolva.” – jegyzi meg Ciabatti.

“Ugyanakkor Losail általában egy Ducati-pálya, ahol az utóbbi időben mindig dobogós helyezésekért harcoltunk. A problémák Indonéziában folytatódtak, majd elkezdtük megoldani a problémákat. Pecco újra megtalálta a jó érzést, javult, az eredményei nagyon jók lettek. Ha megnézzük az eredményeit, azok vagy győzelem, 2. és 3. hely – vagy nulla pont! Ez volt a bizonyíték arra, hogy – különösen Peccóval – minden pályán versenyképesek voltunk.”

“Talán a közönség nem úgy ismerte el Pecco Bagnaia tavalyi sikersorozatát, ahogyan azt kellett volna. Ez a célzás nem maradhatott el. Pecco, Enea és Jack tizenkét MotoGP-győzelmével idén megmutattuk, hogy milyen erősek vagyunk. Elégedettek vagyunk a statisztikákkal. Most például Sepangban sorozatban 37. alkalommal állt versenyzőnk a rajtrács első sorában.”

 

- Hirdetés -