2024. április 19. 18:22
KezdőlapMotoGPÁlex Márquez: Csak utas vagyok a motoron

Álex Márquez: Csak utas vagyok a motoron

Nem alakultak túl jól a dolgok az LCR Honda versenyzője, Álex Márquez számára Sepangban. A spanyolnak teljesítenie kellett egy hosszú körös büntetést is.

A Phillip Island-i versenyen Álex Márquez a Ducati versenyzőjét, Jack Millert torpedózta meg, miután hibázott a fékezésnél, így mindkét versenyző kiesett a versenyből, de szerencsére sérülés nem történt. A FIM MotoGP Stewardjai ezután Marc Márquez öccsének hosszú körös büntetést szabtak ki.

Álex Márquez a 21. helyről kezdte meg a múlt vasárnapi versenyt. Miután a 4. körben letöltötte büntetését, a 26 éves versenyző több mint tizenkét körön keresztül az utolsó helyen állt. Végül a 17. helyen ért célba, miután Joan Mit bukott, illetve Remy Gardner visszaesett.

„Szomorú, de a verseny előtt ilyen eredményre számítottam. Gyorsan el kell felejtenünk. Azt mondtam a csapatnak, hogy nem kell megőrülniük az adatok elemzésétől. Ez a valóság, és amíg a Honda nem szállít egy jobb motort, addig semmi sem fog változni.” – foglalta össze a spanyol.

„Furcsa érzéssel tölt el, mert mindannyian nagyon keményen dolgozunk, mindig 100 százalékot adunk. Gyors vagyok nedves pályán és olyan helyzetekben, ahol a motor nem számít annyira. Szárazon csak utas vagyok a motoron, semmit sem tudok csinálni. Furcsa érzés, de a lehető legjobban akarjuk befejezni Valenciában.”

„Hetek óta nézem a Ducati versenyzőinek eredményeit a célba érkezés után. Ez az egyetlen dolog, ami pozitívan tart. Motivál, amikor látom az összes Ducati-pilótát elöl.”