2024. április 19. 14:21
KezdőlapMotoGPViñalest nem keserítette el a 16. hely

Viñalest nem keserítette el a 16. hely

Maverick Viñales 2019-ben nyert Sepangban a Yamahával, de az Apriliával nem sikerült pontokat szereznie.

Aki a Maláj GP után egy frusztrált Maverick Viñalesre számított, az tévedett. Arra a kérdésre, hogy katasztrófa volt-e a versenye, nyugodtan válaszolt:

„Nem, hazamegyünk, boldog vagyok. Hosszú, kemény szezon volt. Most itt az ideje, hogy hazamenjek és megerősödve térjek vissza.” – hangsúlyozta a 27 éves családapa.

A spanyol nem akarta túlértékelni az elmúlt hetek hullámvölgyeit és az ázsiai túrán elért kiábrándító Aprilia-eredményeket.

„Ez még csak az első évem az Apriliával. Egy – már kész – motorral mentem. Természetesen nagyon jól kell dolgoznunk ezen a télen, hogy nagyobb teljesítményt érjünk el, ugyanakkor a motort egy kicsit jobban hozzá kell igazítanunk a vezetési stílusomhoz. Úgy gondolom, hogy így egy jobb világbajnoki szezont tudunk telesíteni. Ez normális. A tapadás nem igazán jó, nem érzem kényelmesnek. Ezért teljesen normálisak az ilyen eredmények.”

A várva várt téli szünet előtt azonban két hét múlva még hátravan az évadzáró. Milyen elvárásokkal várja Viñales Valenciát?

„Megkérdeztem a csapatot, hogy van-e valami más, csak hogy kipróbáljam. Azt mondtam magamnak, hogy jelenleg inkább tesztelek, mint versenyzek. Eljött az idő, hogy megértsük, melyik a helyes irány”.

„Csapatként továbbra is keményen kell dolgoznunk, hajtanunk kell, és hinnünk kell magunkban. Persze, hogy nehéz, persze, hogy nem szeretjük az ilyen eredményeket, meg minden bla-bla-bla-bla, de csak dolgoznunk kell, hogy erősebbek legyünk. Erősebben kell visszatérnünk.”