2024. április 26. 03:32
KezdőlapMotoGPMarc Márquez: Nincs már időnk változtatni

Marc Márquez: Nincs már időnk változtatni

A Repsol Honda sztárja, Marc Márquez ismét tesztelt a HRC számára Sepangban. A verseny után már a valenciai teszt és a 2023-as MotoGP-szezon felé tekintett.

Marc Márquez a jelenlegi szezon utolsó futamait mindenekelőtt arra használja fel, hogy 2023-ra dolgozzon. Például Phillip Island-en használta először az új aero-csomagot az RC213V-n.

„Sokat dolgoztunk különböző dolgokkal ezen a hétvégén, és rengeteg információt gyűjtöttünk.” – erősítette meg a Márquez.

„Amit csak lehetett megtettem a Hondáért, és igyekeztem véleményezni a dolgokat, de most itt az ideje, hogy keményen dolgozzunk és tegyünk valamit.”

„Itt Malajziában olyan, mintha motorerő nélkül és a hátsó kerék tapadása nélkül nem tudnál semmit sem csinálni, még akkor sem, ha te vagy Superman. Egy gyors körre megvolt a tapadásom, de versenytávon küzdöttem. Ehhez túl sokat veszítettünk az egyenesekben, és így lehetetlen volt utolérni a Ducatit.”

Ha már a Ducati szóba került, Márquez a szezon második felében az olasz gyártó által bevezetett Pokémon hátsó szárnyakat is újra kipróbálta a Hondáján.

„Azért használtam őket az FP4-en, mert az egyik problémánk ezen a hétvégén az volt, hogy a fékezési fázisban a hátsó kerék elvesztette a kapcsolatot az aszfalttal. Valószínűleg sok képet láttak már rólam egy keréken. Ez nem tesz jót a teljesítménynek. Szóval ezeket a szárnyakat használtuk, de még nem igazán sikerült kiismernem az eszközt.”

„Misanóban általában mindenki a 2023-as motort teszteli. Késésben vagyunk, és ezt a Honda is tudja. Tehát csak egy esélyünk lesz. Remélem, Valenciában valami érdekeset fogunk tesztelni. Mint mondtam, még nincs meg a terv, és nem tudom, hogy pontosan mit fognak oda hozni. Valami új persze hasznos lenne. Mert az a motor, amellyel februárban Malajziában fogsz motorozni, az a motor, amellyel a versenyeken fogsz motorozni. Nincs már időnk változtatni.”