2024. március 29. 09:54
KezdőlapSuperbikeBaz középső ujja 1000 euróba került

Baz középső ujja 1000 euróba került

A kvalifikációs 6. helyével Loris Baz erős teljesítményt nyújtott. Ezután jön a kérdés, hogy lehet, hogy 1 pontot szerzett csupán a versenyhétvégén?

Bukások mindkét főfutamon és a 9. hely a sprintfutamon: egy világbajnoki pont nem az, amire Loris Baz számított Argentínában a kvalifikáción elért hatodik helye után.

„Egyáltalán nem éreztem a motor elejét, és gyakran éppen csak elkerültem egy bukást” mondta Baz a szombati első futam után. „Végül mégis buktam, összeszedtem a motort és továbbmentem. Sajnos a pontszerző helyen kívül végeztem.”

A francia a hatodik helyről indulva a vasárnap délelőtti Superpole futamon a kilencedik helyet szerezte meg, a szezonban tizedik alkalommal.

Ennek megfelelően a második főfutamon Baz a harmadik sorból indult, és az első körben két pozíciót javított. Bazt azonban a második körben Axel Bassani leszorította a pályáról és bukott. Még az esés közben kinyújtotta a középső ujját, és még akkor is mutatta az olasznak, amikor már felkelt.

Baz a közösségi média oldalán is kifejezte érzéseit, kritizálva a FIM-et is:

„A mai érzés.
Elfogadható Superpole verseny.
Elestem a 2. futamon! 🤷🏻♂️
Köszönöm a srácoknak a kemény munkát!
Utóirat: egy ujj 1000€-ba kerül a FIM szerint vajon mennyibe kerülhetett volna a tegnapi hibájuk, hogy nem volt piros zászló 😂😘”

Bassani a verseny után bocsánatot kért Baztól, és hosszú körös büntetést kapott tettéért.

Természetesen csalódott vagyok” – foglalta össze hétvégéjét Baz. „Minden BMW-s versenyző küzdött, összességében nem ez volt a legkönnyebb pálya számunkra. A Superpole futamon sikerült az első kilencben végeznünk. A második futamot nagyon-nagyon jól kezdtem, és a top5-ben voltam, aztán megpróbáltam nyugodtan motorozni és vigyázni a gumikra. Bassani kiütött, és ennyi volt. Továbbmentem és a 17. helyen végeztem, de sajnos nem szereztem pontot. Hosszú utazással eljönni Argentínába, és csak egy pontot hozni a Superpole futamról, nem túl nagy jutalom.”

„Még mindig van néhány problémánk, amelyekre nincs végleges megoldásunk” – tette hozzá Michael Galinski csapatfőnök. „Egyes pályákon ez rosszabb, másokon kevésbé rossz. De nem adjuk fel, és küzdünk, hogy mindig a lehető legjobbat adjuk a srácoknak. Loris tempója időnként nagyon jó volt. A rajtpozíciójával a csúcson volt! A második futamban jól rajtolt és ott is tudott volna maradni, ha Bassani nem üti ki. Ha a top7 vagy top8-as helyezést tudjuk elérni, az a határunk jelenleg.”