2024. április 26. 05:28
KezdőlapMotoGPAleix Espargaró: Az én motorom soha nem volt a legjobb

Aleix Espargaró: Az én motorom soha nem volt a legjobb

Az Aprilia és Aleix Espargaró számára az elmúlt hetek nem voltak különösebben sikeresek. Bár sok sikert ünnepeltek, a spanyol tudja, hogy az övé sosem bizonyult a legjobb motornak.

Espargaró a spanyolországi dobogó után nem tudott a legjobb 8-ban végezni, Motegiben pedig a bokszutcából kellett indulnia a tartalék motorral, mert az elsővel gondok adódtak. A thaiföldi esőben a veterán csak a tizenegyedik helyen végzett. A Phillip Island-i versenyen az Aprilia sztárja kezdetben az élcsoportban volt, de végül a 9. helyre esett vissza. Sepangban soha nem tudott jó eredményt elérni, itt pedig csak tizedik lett.

„Ez vicces. Három-négy hónappal ezelőtt mindenki azt mondta, hogy az Aprilia az új csodamotor. Ismerem a motoromat, tudom, hogy ez egy jó motor. Sokat javítottunk rajta. Azonban köztudott, hogy nem ez a gép a rajtrács legjobbja.” – jegyezte meg Aleix Espargaró.

„Soha nem is volt a legjobb. A többiek csak sok hibát követtek el a szezon elején.”

A spanyol, aki jövő héten Valenciában a világbajnokság harmadik helyéért versenyez Bastianinivel.

„Őrületes eredményei vannak, még ha szörnyű is kimondani. Nem számít, hogy ki ül erre a Ducatira, az első hatban végez. Ez nagyon frusztráló számunkra.”