back to top
2024. május 08. 15:55
KezdőlapMotoGPBastianini a bronzéremért hajt

Bastianini a bronzéremért hajt

Ezen a héten a MotoGP mezőnye a valenciai szezonzáróra készül. A Ducati ásza, Enea Bastianini vasárnap indul a Gresini csapatnál  utoljára – természetesen „támadó üzemmódra” kapcsol az olasz.

Enea Bastianini volt a MotoGP világbajnokság nagy meglepetése volt a szezon elején. Az olasz, aki csak 2021-ben debütált a királykategóriában, és két dobogós helyet szerzett, a szezonnyitót Katarban nyerte meg az újonnan alakult Gresini csapattal.

A 2020-as Moto2-es világbajnok a Ducati GP21-es motorral is nagy sikereket ünnepelhetett a szezon hátralévő részében.

A gyári csapat világbajnoki favoritja, Pecco Bagnaia elleni küzdelemben az olasz mindig megvillantotta magát, és ezzel, akárcsak a legutóbbi, sepangi GP-n, aggódó arcokat okozott a Ducati vezetőségében. Valenciában a 24 éves versenyző a világbajnokság harmadik helyéért küzd az Aprilia sztárjával, Aleix Espargaróval, 19 futam után mindössze egy pont választja el a két versenyzőt egymástól.

„Ez lesz az utolsó versenyem a Gresini csapatnál. Próbálom a lehető legjobban megünnepelni. Biztosan nehéz verseny lesz, sok versenyképes pilótával.” – jegyezte meg Bastianini.

„Jól haladunk, és ismerjük a lehetőségeinket. Mindent megteszünk azért, hogy jól teljesítsünk, és a világbajnokság első három helyezettje között végezzünk.”