2024. április 26. 15:52
KezdőlapMotoGPBrad Binder: Már csak az az utolsó kis lépés kell

Brad Binder: Már csak az az utolsó kis lépés kell

Brad Binder 2015 óta része KTM projektnek, és előreláthatólag a 2024-es MotoGP-szezon végéig ott is lesz. Vajon az újonnan érkező Jack Miller képes lesz-e megbírkózni az új kihívással?

Millerre monumentális feladat vár, hiszen Binder folyamatosan bizonyította, hogy ő a legjobb KTM-pilóta a MotoGP-ben, különösen, ha a vasárnapi versenyeket nézzük.

Miller az elmúlt néhány versenyen az egyik legerősebb versenyző volt. Japánban Binder előtt szerezte meg a győzelmet, majd Buriramban Miguel Oliveirát szorongatta meg.

Bár a KTM továbbra is küszködik a kvalifikációs etapokon, Binder gyakran felülkerekedett a verseny körülményein. Így a KTM versenyzőjének még mindig van esélye arra, hogy megelőzze Millert és ötödikként zárjon a bajnokságban.

„Amióta a KTM-hez érkeztem a MotoGP-ben, mindig is ez volt a legerősebb pontunk, ami fantasztikus, mert a pontokat vasárnap osztják.” – mondta Binder a MotoGP.com-nak.

„Akár remek, akár borzalmas hétvégém volt, a versenyen képes vagyok mindent összerakni, és a lehető legkövetkezetesebb lenni.”

„Tisztán látom, hogy mire vagyok képes, és milyen teljesítményeket tudok nyújtani akkor is, ha egy hétvégén nem úgy mennek a dolgok, ahogyan kellene. Annyira magabiztos vagyok. Ott van körülöttem a csapat, és bármiért harcolhatunk. Nagyon elégedett vagyok azzal, ahogyan minden áll.”

Miller a gyári csapathoz érkezik Binder mellé. Várhatóan mindkét versenyző intenzív csatát vív majd a jövőben, amikor a csapat vezetése és a világbajnoki cím kiharcolása lesz a céljuk.

Binder így folytatta: „A KTM fantasztikusan viselkedett velem az évek során. 2015 óta gondoskodik rólam, és soha nem éreztem, hogy szükségem lenne rá, vagy hogy máshová akarnék menni.”

„Tudtam, amikor a Moto2-ből a MotoGP-be kerültem fel a KTM-mel, hogy még mindig abban a fázisban vannak, hogy felfelé haladnak, és ez nekem is nagyszerű volt. Együtt tudtunk fejlődni.”

„Olyan masszív struktúránk van, annyi képzett emberrel, hogy szerintem csak idő kérdése, mikor rakjuk össze ezeket a kis pontokat. Ha egyszer összejön, akkor nem állunk rosszul. Őszintén szólva, nagyon erősek vagyunk. Már csak az az utolsó kis lépés kell.”

Forráscrash.net