2024. április 26. 18:56
KezdőlapMotoGPBagnaia: Végig koncentráltnak kell maradnunk

Bagnaia: Végig koncentráltnak kell maradnunk

A MotoGP-világbajnokság nagy fináléja ezen a hétvégén lesz Valenciában. Pecco Bagnaia és a Ducati számára ez lesz a szezon legfontosabb hétvégéje, hiszen a bajnoki cím karnyújtásnyira van.

Fabio Quartararónak győznie kell vasárnap, hogy életben tartsa csekély esélyeit a bajnoki címre. Ha nem, Pecco Bagnaia ünnepelheti első világbajnoki diadalát. Az olasz azonban normális módon közelít a valenciai döntőhöz, csak magára fókuszál.

Ha Bagnaia a vasárnapi futamon a 14. vagy annál jobb helyen végez, akkor Casey Stoner óta (2007) először lesz Ducati-pilóta világbajnok a királykategóriában. A bolognai székhelyű gyártó már idő előtt biztosította a konstruktőri és a csapatbajnokságot. Bagnaia 2022-ben hét futamot nyert, és további három dobogós helyezést ért el.

„Egy nagyon fontos hétvége következik számunkra, de nyugodtan és lazán érkezem Valenciába.” – mondta a 25 éves versenyző.

„Ez egy olyan pálya, ahol tavaly nagyon gyorsak voltunk. Papíron illik a motorunkhoz.”

Bagnaia a Phillip Island-i futam után először vette át a világbajnoki vezetést, bár a júniusi Német Nagydíj után még mindig 91 pont volt a hátránya Quartararo mögött.

„Sokkal előnyösebb helyzetben vagyunk, mint Malajziában, de a végéig koncentráltnak kell maradnunk. Arról van szó, hogy az első edzéstől kezdve jól kell dolgoznunk, hogy a versenyen a legjobbunkat tudjuk nyújtani, mint mindig. Rengeteg Ducati-rajongó lesz ott, valamint a családom, a barátaim és a rajongói klubom. Remélem, hogy vasárnap nagyszerű érzelmeket tudok nekik okozni.”