2024. március 29. 00:32
KezdőlapMotoGPBastianini: Kedden egy új kaland kezdődik

Bastianini: Kedden egy új kaland kezdődik

A Gresini Racinggel közös utolsó MotoGP-s hétvégéje előtt Enea Bastianini visszatekint, majd előre néz a Ducati gyári csapatnál végzett jövőbeli munkájára, amelyet a keddi valenciai teszttel kezd.

A Sepang GP körül még volt vita, de a valenciai szezonzáró előtt egyértelmű: a Ducati-táborban mindenki örülne egy Bastianini győzelemnek a hétvégén. Mert ha Fabio Quartararo nem nyer, Francesco Bagnaia mindenképpen világbajnok lesz. Az biztos – vigyorgott Enea.

Ugyanakkor a leendő Ducati gyári pilóta elmondta: „Ez egy olyan pálya, ahol soha nem értem el jó eredményeket. De ezt félre kell tenni, idén jó lábbal kell felkelnem. Úgy gondolom, hogy az idei motorom nagy segítségemre lesz. A fő probléma eddig az első kerék viselkedése volt. Azt hiszem, ezzel már kevesebb gondom lesz.”

A szezonzáró alkalmat ad arra, hogy Bastianini visszatekintsen a Gresini Racinggel eltöltött sikeres szezonjára a Ducati gyári csapatához való átigazolása előtt: „A mérleg pozitív, azt mondanám, hogy jó szezont zárunk. Természetesen voltak pillanatok, amikor nem mentek jól a dolgok, de szerencsére a jó pillanatok felülmúlták ezeket. Elégedett vagyok” – összegzett a négyszeres futamgyőztes.

„Kedden egy új kaland kezdődik. Az elején biztosan nehéz lesz, meg kell próbálnom megérteni, hogyan kell dolgozni egy gyári csapatban. De nyugodt vagyok” – mondta Bastianini.

Vasárnap azonban még a Gresini színeiben a világbajnokság harmadik helyéért küzd majd. „Ez lenne a hab a tortán, hogy a legjobb módon fejezzem be ezt a szezont. De ha ez nem sikerül, akkor is úgy gondolom, hogy jó munkát végeztünk” – mondta az olasz.

Visszatekintve a szezonra, Bastianini elmondta: „Volt néhány verseny, ahol jobban is teljesíthettem volna. De ez még csak a második évem [a MotoGP-ben], így nem vártam tökéletességet. A cél az volt, hogy fejlődjek. És azt hiszem, ez sikerült is. Az eredmények tekintetében a várakozások felett vagyunk. Ez azt jelenti, hogy jól dolgoztunk. Amit szeretnék megőrizni, az pontosan ez a szempont. De a munkamódszerem amúgy is nagyon hasonlít a Ducatiéra, mert a mérnökök tőlük jöttek. Szeretném megtartani azt a könnyedséget is, amit a Gresini csapatnál időről időre megismertem. A gyári csapatban biztos vagyok benne, hogy sokkal módszeresebb és komolyabb lesz, de nem hiszem, hogy egy csipetnyi könnyedség ártana.”