2022. december 09. 12:30
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGPBastianini: Kedden egy új kaland kezdődik

Bastianini: Kedden egy új kaland kezdődik

- Hirdetés -

A Gresini Racinggel közös utolsó MotoGP-s hétvégéje előtt Enea Bastianini visszatekint, majd előre néz a Ducati gyári csapatnál végzett jövőbeli munkájára, amelyet a keddi valenciai teszttel kezd.

A Sepang GP körül még volt vita, de a valenciai szezonzáró előtt egyértelmű: a Ducati-táborban mindenki örülne egy Bastianini győzelemnek a hétvégén. Mert ha Fabio Quartararo nem nyer, Francesco Bagnaia mindenképpen világbajnok lesz. Az biztos – vigyorgott Enea.

Ugyanakkor a leendő Ducati gyári pilóta elmondta: “Ez egy olyan pálya, ahol soha nem értem el jó eredményeket. De ezt félre kell tenni, idén jó lábbal kell felkelnem. Úgy gondolom, hogy az idei motorom nagy segítségemre lesz. A fő probléma eddig az első kerék viselkedése volt. Azt hiszem, ezzel már kevesebb gondom lesz.”

- Hirdetés -

A szezonzáró alkalmat ad arra, hogy Bastianini visszatekintsen a Gresini Racinggel eltöltött sikeres szezonjára a Ducati gyári csapatához való átigazolása előtt: “A mérleg pozitív, azt mondanám, hogy jó szezont zárunk. Természetesen voltak pillanatok, amikor nem mentek jól a dolgok, de szerencsére a jó pillanatok felülmúlták ezeket. Elégedett vagyok” – összegzett a négyszeres futamgyőztes.

- Hirdetés -

“Kedden egy új kaland kezdődik. Az elején biztosan nehéz lesz, meg kell próbálnom megérteni, hogyan kell dolgozni egy gyári csapatban. De nyugodt vagyok” – mondta Bastianini.

Vasárnap azonban még a Gresini színeiben a világbajnokság harmadik helyéért küzd majd. “Ez lenne a hab a tortán, hogy a legjobb módon fejezzem be ezt a szezont. De ha ez nem sikerül, akkor is úgy gondolom, hogy jó munkát végeztünk” – mondta az olasz.

Visszatekintve a szezonra, Bastianini elmondta: “Volt néhány verseny, ahol jobban is teljesíthettem volna. De ez még csak a második évem [a MotoGP-ben], így nem vártam tökéletességet. A cél az volt, hogy fejlődjek. És azt hiszem, ez sikerült is. Az eredmények tekintetében a várakozások felett vagyunk. Ez azt jelenti, hogy jól dolgoztunk. Amit szeretnék megőrizni, az pontosan ez a szempont. De a munkamódszerem amúgy is nagyon hasonlít a Ducatiéra, mert a mérnökök tőlük jöttek. Szeretném megtartani azt a könnyedséget is, amit a Gresini csapatnál időről időre megismertem. A gyári csapatban biztos vagyok benne, hogy sokkal módszeresebb és komolyabb lesz, de nem hiszem, hogy egy csipetnyi könnyedség ártana.”

- Hirdetés -