2024. március 28. 13:45
KezdőlapMotoGPBagnaia: Valami biztosan visszatart

Bagnaia: Valami biztosan visszatart

A MotoGP bajnoki címre pályázó Pecco Bagnaia a kilencedik helyen áll a kombinált eredmények alapján a pénteki napot követően Valenciában, de nem titkolta kezdeti nehézségeit.

Francesco „Pecco” Bagnaia vasárnap Valenciában bebiztosíthatja első MotoGP-címét. A pénteki eredménylistát elnézve – 17. hely az FP1-en és 9. hely az FP2-n – azonban ideges kezdésre utal.

„Nem voltam ideges, de az biztos, hogy nem ez volt a legkönnyebb nap.” – pontosított Pecco.

„A reggeli FP1-en a motor nem működött olyan jól az elején. Küzdöttünk a széllel, küzdöttünk a fékezési fázisban és küzdöttünk a tapadással.” – sorolta a Ducati gyári pilótája.

„Délután ugyanez – az érzés nem volt igazán jó az elején. A második etapban nagyon nagy lépést tettünk előre. A tempóm nagyon hasonló volt Quartarar és [Marc] Márquez tempójához. Szóval sokkal jobban éreztem magam.”

„Nem akartam olyan hibákat elkövetni, mint Sepangban, és ebben a szélben ma könnyű volt hibázni. Így elfogadtam, hogy a pálya egyes részein kicsit lassabb vagyok, mert nehezen tudtam nagyobb sebességgel bekanyarodni. Ettől eltekintve az érzés javult, és a végén két tizeddel maradtunk le Luca mögött, aki az első. Ezzel elégedettek lehetünk.”

„Valami biztosan visszatart, hogy őszinte legyek. Az érzéseim ma nem voltak a legjobbak az elején. Sokat változtattunk, a motor teljesen más, mint tavaly, és ezen a pályán ez jobban érezhető – talán a szél, talán a helyzet és az a tény, hogy a világbajnoki címért küzdök. A fékekkel a szokásosnál kicsit több gondom volt, a tapadás is túl alacsony volt. De ebben az irányban dolgoztunk, és aztán, ahogy mondtam, sokat javultunk a második etapban az FP2-n. Még mindig hiányzik valami. A fejem, a gondolkodásom a világbajnokságra való tekintettel minden bizonnyal jobban gátolt.”

„A bokszban elég feszült volt a hangulat. Nekem úgy tűnik, mintha ez mindig így lenne. Hogy a verseny alatt hogyan néz ki, azt nem tudom. Persze, mindannyian emberek vagyunk – és olaszok, így jobban érezzük a nyomást.”

„Megpróbálok a Q2-be kerülni. Úgy gondolom, hogy ez lehetséges lesz. A tempót tekintve már elég jók voltunk – nagyon közel voltunk Fabióhoz, aki rendkívül gyors.”