2022. december 09. 14:29
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGPBagnaia: Valami biztosan visszatart

Bagnaia: Valami biztosan visszatart

- Hirdetés -

A MotoGP bajnoki címre pályázó Pecco Bagnaia a kilencedik helyen áll a kombinált eredmények alapján a pénteki napot követően Valenciában, de nem titkolta kezdeti nehézségeit.

Francesco “Pecco” Bagnaia vasárnap Valenciában bebiztosíthatja első MotoGP-címét. A pénteki eredménylistát elnézve – 17. hely az FP1-en és 9. hely az FP2-n – azonban ideges kezdésre utal.

“Nem voltam ideges, de az biztos, hogy nem ez volt a legkönnyebb nap.” – pontosított Pecco.

- Hirdetés -

“A reggeli FP1-en a motor nem működött olyan jól az elején. Küzdöttünk a széllel, küzdöttünk a fékezési fázisban és küzdöttünk a tapadással.” – sorolta a Ducati gyári pilótája.

- Hirdetés -

“Délután ugyanez – az érzés nem volt igazán jó az elején. A második etapban nagyon nagy lépést tettünk előre. A tempóm nagyon hasonló volt Quartarar és [Marc] Márquez tempójához. Szóval sokkal jobban éreztem magam.”

“Nem akartam olyan hibákat elkövetni, mint Sepangban, és ebben a szélben ma könnyű volt hibázni. Így elfogadtam, hogy a pálya egyes részein kicsit lassabb vagyok, mert nehezen tudtam nagyobb sebességgel bekanyarodni. Ettől eltekintve az érzés javult, és a végén két tizeddel maradtunk le Luca mögött, aki az első. Ezzel elégedettek lehetünk.”

“Valami biztosan visszatart, hogy őszinte legyek. Az érzéseim ma nem voltak a legjobbak az elején. Sokat változtattunk, a motor teljesen más, mint tavaly, és ezen a pályán ez jobban érezhető – talán a szél, talán a helyzet és az a tény, hogy a világbajnoki címért küzdök. A fékekkel a szokásosnál kicsit több gondom volt, a tapadás is túl alacsony volt. De ebben az irányban dolgoztunk, és aztán, ahogy mondtam, sokat javultunk a második etapban az FP2-n. Még mindig hiányzik valami. A fejem, a gondolkodásom a világbajnokságra való tekintettel minden bizonnyal jobban gátolt.”

“A bokszban elég feszült volt a hangulat. Nekem úgy tűnik, mintha ez mindig így lenne. Hogy a verseny alatt hogyan néz ki, azt nem tudom. Persze, mindannyian emberek vagyunk – és olaszok, így jobban érezzük a nyomást.”

“Megpróbálok a Q2-be kerülni. Úgy gondolom, hogy ez lehetséges lesz. A tempót tekintve már elég jók voltunk – nagyon közel voltunk Fabióhoz, aki rendkívül gyors.”

 

- Hirdetés -