2024. április 24. 19:14
KezdőlapMotoGPQuartararo: Nem megyek el innen anélkül, hogy ne próbálnám meg

Quartararo: Nem megyek el innen anélkül, hogy ne próbálnám meg

A pontversenyben egyelőre ő áll kedvezőtlenebb helyzetben, Fabio Quartararo azonban erősen kezdte a valenciai MotoGP-hétvégét.

Quartararo kemény kihívás elé néz vasárnap, de a pénteki napot elnézve, nagyon is komolyan veszi a feladatot a francia.

„Jó nap volt, különösen a tempó tekintetében, ami reggel és délután is megvolt.” – mondta Quartararo a pénteki szabadedzéseket követően.

„Néhány dolgon még tudunk javítani ezekkel a szárnyakkal, ahogy mondtam, de a tempót tekintve szerintem nagyon erősek vagyunk. Biztos, hogy néhány versenyző egy-egy kört gyorsabban teljesített, de én minden körben pokolian nyomtam, és egy hibát sem követtem el.”

„Van egy kis tartalékunk néhány területen a tempó tekintetében, de elég jól érzem magam. Sokkal jobban motorozom itt, mint tavaly.

„Azt mondtam a csapatomnak, a barátaimnak, hogy ezen a versenyen mindent beleadok. Bármi is történik, vasárnap este mindannyian jól fogjuk érezni magunkat. Természetesen nem megyek el innen anélkül, hogy ne próbálnám meg…”

Az új gumikon előtte haladó öt Ducati-pilóta látványa nem okozott meglepetést a francia számára.

„Ez egy teljes év, már hozzászoktam ehhez. Amikor csak néhány körre teszik fel azt a lágy gumit, akkor van egy olyan extra tapadásuk, ami nekünk nincs. Extra teljesítmény is, az biztos.”

 

 

Forráscrash.net