2024. április 18. 08:51
KezdőlapMotoGPBastianini: Nem akartam semmi hülyeséget csinálni

Bastianini: Nem akartam semmi hülyeséget csinálni

Enea Bastianini 3. lett a világbajnoki tabellán, melyben közrejátszott az is, hogy Aleix Espargaró idejekorán feladni kényszerült a versenyt.

A Gresini Ducati és Enea Bastianini számára a 2022-es világbajnokság szinte nem is alakulhatott volna jobban. A valenciai fináléban elért nyolcadik hely elég volt a leendő Ducati gyári pilótának, hogy megőrizze fölényét a harmadik világbajnoki helyért folytatott harcban riválisával, Aleix Espargaróval szemben.

„La Bestia” így összegezte a vasárnapot: „A warm up-on gyorsak voltunk. Megvolt bennem az önbizalom, hogy jó versenyt futok. A versenyen tudtam, hogy nem kell a maximumra törekednem, mert Aleix-et gyorsan magam mögé utasítottam.”

„Pecco mögött motorozni egy kicsit veszélyes volt, mert máshol voltam gyorsabb, mint ő. Nem akartam semmi hülyeséget csinálni, de megragadtam az első lehetőséget, hogy megelőzzem.”

Bár Bastianini szeretett volna „többet” kihozni a versenyből, úgy döntött, hogy biztosra megy. „Fontosabb volt”, hogy „biztosítsa a harmadik helyet a világbajnokságon”.

„Az év elején azt mondtam volna: ‘Nem lenne rossz, ha harmadik helyen végeznénk’. A világbajnokság megnyeréséről is álmodtunk, még az élmezőnyben is ott voltunk. De ez talán egy kicsit túl korai volt, még egy kicsit fejlődnöm kell ehhez.”