2024. március 28. 14:11
KezdőlapMotoGPOliveira: A szokásos problémáim voltak

Oliveira: A szokásos problémáim voltak

Brad Binder biztosította a KTM számára a dobogós helyezést a MotoGP szezonzáróján Valenciában, de Miguel Oliveira teljesítménye mellett sem szabad elmenni szó nélkül.

Miguel Oliveira a kilencedik helyen érkezett a MotoGP világbajnoki szezon utolsó, valenciai futamára. A portugál a Red Bull KTM csapat utolsó hétvégéjén a 8. helyet szerette volna átvenni Álex Rinstől, hiszen mindössze tíz ponttal volt lemaradva tőle.

Mivel azonban Rins megnyerte a futamot, így Oliveira számára végül még egy erős ötödik hely sem volt elég, hogy elérje a célját.

„Jó hétvége volt, a tempó egész hétvégén hihetetlen volt, és megvolt a lehetőségünk, hogy a dobogón végezzünk. Sajnos túlságosan hátulról kezdtem a versenyt. Szóval a szokásos problémáim voltak: túl magas guminyomás és túlmelegedett abroncsok.” – jegyezte meg a portugál.

„Mégis jó, hogy az első ötben végeztünk, bár egy jobb kvalifikációval biztosan többet is elérhettünk volna. Jó pontokat szereztünk. Bebiztosítottuk a 10. helyet a bajnokságban. Természetesen nem ez volt a cél, mert a 8. helyen is végezhettünk volna, de mivel Martín a dobogón állt, Rins pedig nyert, így nem sikerült.”

„Vegyes érzések vannak bennem most, mert most egy új fejezet kezdődik számomra egy másik csapatnál. Sok jó pillanatunk volt a KTM-nél, ahogy hullámvölgyek is, de ez minden pályafutás része. Az az érzésem azonban, hogy mindent beleadtam. Jó érzéssel távozom.”

„Összességében vicces bajnokság volt. Fabio nem kezdett túl erősen, de Pecco még rosszabbul kezdett. Fabio hozta ki a legjobbat a végén, egy olyan motorral, amely idén nem volt a legversenyképesebb. A Ducati remekül dolgozott, nagyon erősek. A végén egy olyan versenyző, mint Pecco gondoskodott arról, hogy elöl lehessenek. Gratulálok mindenkinek, különösen Peccónak, mert jól kezelte a helyzetet. Nem tudok többet mondani róla, remélem, hogy egy nap én is harcolhatok egy ilyen célért.”