2024. március 29. 01:35
KezdőlapMotoGPQuartararo: Ki kellett kapcsolnom a tévét a bokszban

Quartararo: Ki kellett kapcsolnom a tévét a bokszban

Fabio Quartararo elérzékenyült és könnyes szemmel vallotta be, hogy kikapcsolta a tévét, hogy ne kelljen tovább néznie Francesco Bagnaia ünneplését.

Quartararo MotoGP-címvédő regnálása Valenciában véget ért, amikor Bagnaia megszerezte első bajnoki címét – a riválisok még össze is értek a futamon.

„Ennek pozitív és negatív oldala is van” – mondta a feldúlt Quartararo, miközben Bagnaia a Ducati garázsában ünnepelt. „Ki kellett kapcsolnom a tévét a bokszban.”

„A motiváció: elvesztettük a bajnoki címet, de én visszatérek, a csapat keményen dolgozik, és nincs okunk arra, hogy jövőre ne harcoljunk azért, hogy újra bajnokok legyünk.”

„Amikor így elveszítesz egy címet, meg kell találnod a pozitívumot. Még akkor is, ha most 99 százalékban negatívnak érzem az egészet. Az egy százalék pozitívum a következő négy hónap, ami az első futamig ránk vár. Éhesebb leszek a sikerre. Természetesen a verseny után elérzékenyültem. Harcos vagyok, egy győztes. Én akarok az első helyen állni. A verseny utáni első 15 perc kemény volt, de már vége. Lezárult egy fejezet. Kedden újat kezdünk.”

„Nem bántam meg semmit. 100 százalékot adtam. Nyomást gyakorlok a csapatra. A jövő év jó év lesz.Alig várom, hogy kedden kipróbáljam a motort, a benne rejlő lehetőségeket. Sok problémánk volt idén a motorral.”

Forráscrash.net