2024. április 20. 10:05
KezdőlapMotoGPMarc Márquez: Egy lépés előre kevés, kettő kell

Marc Márquez: Egy lépés előre kevés, kettő kell

A múlt keddi valenciai teszt után a MotoGP sztárjai megkezdték a téli szünetet. Marc Márquez nagy feladat elé állította a Hondát a majdani sepangi teszten.

A 2023-as Honda RC213V prototípusa nem győzte meg Marc Márquezt a valenciai teszten. A nyolcszoros világbajnok ezt világossá tette:

„Azzal a motorral, amit itt kaptunk, nem fogunk a világbajnoki címért harcolni” – tette egyértelművé. Az 59-szeres MotoGP-győztes sokkal többet vár a HRC-től a sepangi teszten (2023. február 10-12.).

„Már a teszt előtt, Valenciában elmondták nekem, hogy Malajziában egy lépést kell tenniük előre tennie. Egy azonban nem elég, 2 kell.” 

„Szeretném azt hinni, hogy ez az első lépés februárra, de… az irány nagyon hasonlít a jelenlegihez. Ez egy kicsit más, egy kicsit a 2020-as és a 2021-es motor között van. Az érzés egy kicsit ebbe az irányba mutat, de ennél többre van szükségünk. Nagyobb motorerőre, nagyobb stabilitásra a fékeken, amin a Honda dolgozik. Kedden nyertünk egy kicsit, de nem eleget” – erősítette meg Marc.

„A malajziai teszt motorja lesz az, amivel egész évben versenyezni fogsz. Mondtam nekik, hogy nem érdekel, ha a hátsó kereket az elsőre teszik, és fordítva… Csak egy jobb motort akarok, vagy egy olyan szintű motort, amivel győzni tudok.”