2024. április 20. 12:27
KezdőlapMotoGPRins: Ez volt pályafutásom legnehezebb időszaka

Rins: Ez volt pályafutásom legnehezebb időszaka

Álex Rins a valenciai fináléban aratott győzelemmel koronázta meg a Suzuki búcsúját. A spanyol azonban világossá tette, hogy a 2022-es szezon nyomasztja.

A spanyol fél szemmel sírva, fél szemmel nevetve lépett ki a Suzuki-bokszból:

„Mindent megtettem a Suzukinak, ez a szezon hihetetlen volt. Nagy lépést tettünk előre a motor teljesítménye terén, és egy szinten voltunk a Ducatisokkal. Nem könnyű elfogadni a végét, de tiszteletben tartom.”

Csapattársa, Joan Mir, aki 2020-ban egyetlen győzelemmel lett MotoGP-világbajnok, korábban azt mondta, hogy a gyártó visszalépése jobban megérintette őt, mint gondolta. A távozás Rinset sem hagyta hidegen. A kétszeres szezongyőztes így emlékezett vissza azokra az időkre, mielőtt az LCR Hondához szerződött:

„A tudat, hogy a Suzuki távozni fog, nagy hatással volt rám. Nem volt könnyű 2023-as szerződés nélkül motorozni. Aztán jött a sérülés Mugellóban. Semmi sem ment jól. Otthon a pszichológusommal dolgoztam, hogy 100 százalékosan koncentrált maradjak. Bár talán ez volt pályafutásom legnehezebb időszaka, mégis túljutottam rajta.”

Rins, aki 2023-ban az egyetlen olyan gyártó színeiben fog versenyezni, amely még nem nyert MotoGP-futamot, elmondta, hogy a Suzukinál eltöltött hat év után már nagyon várja, hogy más motoron ülhessen. A spanyol világossá tette, hogy bízik abban, hogy a Honda versenyképes motort épít. Takaaki Nakagami új csapattársa hangsúlyozta, hogy a Honda előrelépést tett az elmúlt időszakban. A 26 éves versenyző még Marc Márquezzel is megküzdött a győzelemért Ausztráliában.