2024. április 20. 08:14
KezdőlapMotoGPMarini: Pecco az Akadémia nélkül is világbajnok lett volna

Marini: Pecco az Akadémia nélkül is világbajnok lett volna

A Ducati versenyzője, Francesco Bagnaia a VR46 Riders Academy tagja, és az első „végzős diák” volt, akit MotoGP világbajnokká koronáztak. Luca Marini elmagyarázta, hogy mennyiben járult hozzá az Akadémia Bagnaia címéhez.

Valószínűleg hatalmas volt az öröm Olaszországban a MotoGP valenciai futama után.

Luca Marini, „Pecco” honfitársa és Rossi csapatának versenyzője, nem sokkal Bagnaia sikerét követően világossá tette, hogy a 25 éves pilóta bajnoki címe nem a VR46 Riders Academy sikerének döntő bizonyítéka.

„Sokkal inkább így látom: négy akadémiai versenyző van a MotoGP-ben, akik mindannyian nagy utat tettek meg. Soha nem gondoltuk volna, hogy a MotoGP-ben kötünk ki, de itt vagyunk. Remélhetőleg a jövőben nem csak négy, hanem öt versenyző is harcolhat a győzelmekért a MotoGP-ben.”

„Azt hiszem, mindenki megtalálja a saját útját. Nincs szükséged akadémiára, csak erőre és tehetségre. Sokat kell dolgoznod, intelligensnek és mentálisan erősnek kell lenned. Pecco megmutatta ezt, és szerintem akadémia nélkül is világbajnok lett volna.”

„Nem tudom, hogy Pecco tudta volna-e folytatni a pályafutását a Moto3-ban enélkül. Talán ez a jobb kérdés. Az akadémia nélkül talán a Moto2-be sem tudtam volna bekerülni. Ez volt a kulcsa annak, hogy ma itt lehetünk.”