2024. március 28. 14:55
KezdőlapMotoGPDomenicali: Rossi távozása után minden darabokra hullott

Domenicali: Rossi távozása után minden darabokra hullott

Bizonyára mindenki emlékszik arra a történelmi napra a motorsportban, amikor Valentino Rossi elbúcsúzott szeretett Yamahájától és a Ducatihoz igazolt. Akkor még senki nem gondolta, hogy katasztrofális 2 év elé néz a Doktor.

A 2011-es és 2012-es szezon volt az olasz versenyző egész pályafutásának egyik legnehezebb fejezete, legalábbis pszichológiai szempontból, mivel Rossi egyetlen futamot sem nyert, és mindössze három dobogós helyezést ért el ez alatt a két év alatt.

Tíz évvel azután, hogy Rossi elhagyta a Borgo Panigale gyárat, a Ducatinak végre újra sikerült megszereznie a világbajnoki címet: Francesco Bagnaia személyében.

Claudio Domenicali anélkül, hogy elfelejtené a múltat, ismét felidézte Rossi két nehéz évét a Ducatinál, és egyértelművé tette, hogy nem csak az olasz klasszisnak fájt az eredmények hiánya.

‘Nem tudtunk egyszerűen mit tenni, hatalmas csapás volt. Amikor Olaszország leghíresebb versenyzője van a csapatodban, kilenc világbajnoki címmel a háta mögött, és nem tud nyerni, akkor az imázs is sérül. Én 2013-ban lettem ügyvezető, amikor ő távozott. Ekkor már csak az vár rád, hogy kezdhetsz mindent elölről. Két éven keresztül keményen dolgoztunk, hogy változtatásokat eszközöljünk. Ha nem vizsgálod felül kellően a problémákat, akkor nem is láthatod tisztán a dolgokat. Valentino elment, minden darabokra hullott, és szedhettük össze azokat.”