2024. április 20. 09:41
KezdőlapMotoGPVisszatérhet a MotoGP-be az egykori világbajnok

Visszatérhet a MotoGP-be az egykori világbajnok

Álvaro Bautista 38 évesen már nem álmodik MotoGP-karrierről. Azonban szeretné meggyőzni Gigi Dall’Ignát, hogy a 2023-as barcelonai futamon szabadkártyával részt vehessen.

Amikor az ausztrál Troy Bayliss megnyerte a 2006-os Superbike-világbajnokságot, és ezt követően lehetőséget kapott a sérült MotoGP gyári pilóta, Sete Gibernau helyettesítésére a valenciai szezonzárón, „Troy The Boy” szenzációs győzelemmel köszönte meg.

Egy ilyen lehetőség eddig elkerülte Álvaro Bautistát, viszont nem zárkózna el egy ideiglenes visszatéréstől a GP-paddockba.

„Még nem beszéltem erről a Ducatival, de Superbike szponzora, az Aruba.it a Ducatival kötött 2023-as szerződésébe egy szabadkártyát is belefoglalt. Nos, szeretnék tesztelni egy MotoGP-motorral, hogy mégis milyen. Ha pozitív élményül szolgál, akkor beszélnék Gigi Dall’Ignával egy szabadkártyás indulásról. Leginkább egy barcelonai futamnak örülnék.”

Eddig utoljára négy évvel ezelőtt – 2018 novemberében, a Ducati első Superbike-szezonja előtt – tesztelhetett utoljára Desmosedicit Bautista.