2024. április 25. 07:12
KezdőlapMotoGPMi volt a Suzuki kivonulásának valódi oka?

Mi volt a Suzuki kivonulásának valódi oka?

Májusban a Suzuki megerősítette, ami már tíz nappal korábban kiszivárgott: a japánok a 2022-es szezon után kivonulnak a MotoGP-ből, és minden más motorsport-tevékenységet is beszüntetnek.

Idén minden érintettet sokkolt a Suzuki bejelentése, mely szerint 2022-es szezont követően befejezi részvételét a MotoGP világbajnokságban. A hamamatsui gyártó minden más motorsport tevékenységét is beszüntette. A jelenlegi gazdasági helyzetet okolták a döntésért.

„A következő években a vállalatnak a mobilitás világában bekövetkező nagy változásokra kell koncentrálnia, és erőforrásait ennek megfelelően kell felhasználnia” – kezdte Nobuo Fujii, a marketing csoport vezetője.

„Az egyik ok a CO2-semlegességbe való beruházás volt. Ez nem csak a villamosításról szól. A Suzuki jelenleg különböző lehetőségeket vizsgál.”

Paul de Lusignan, a Suzuki Nagy-Britannia motorkerékpárokért felelős igazgatója hozzátette: „A MotoGP-ből való kiszállás célja, hogy az erőforrások felhasználásával foglalkozzunk azzal a kérdéssel, hogy milyen motorokat kell a Suzukinak a CO2-semlegességet szem előtt tartva fejlesztenie, hogy megfeleljen a társadalmi és jogi követelményeknek”.

„Továbbra is új modelleket fogunk bevezetni és új dolgokat mutatunk be. A motorsportban szerzett tudás a visszavonulás ellenére sem fog elveszni. A mérnökök, akik a motorsportból adták nekünk ezt a tudást, mindannyian a gyártásban fognak tovább dolgozni.”