2024. április 16. 17:46
KezdőlapMotoGPQuartararo a saját gyártójára panaszkodott

Quartararo a saját gyártójára panaszkodott

A Yamaha gyári versenyzője, Fabio Quartararo a második helyen zárta a 2022-es MotoGP-szezont Pecco Bagnaia mögött. A francia ezután azonban nem kímélte saját munkaadóját sem.

Évek óta ugyanaz a téma: a Yamaha nem nyújt csúcsteljesítményt a többi gyártóval folytatott küzdelemben a MotoGP világbajnokságban. Különösen a Ducatival szemben nem. Fabio Quartararo idei veresége is alátámasztja, hogy a Yamahánál valami nincs rendben.

Az éremnek azonban mindig két oldala van. Bár az M1-nek még mindig nincs elég ereje, a kanyarsebesség és a kezelhetőség terén nyilvánvalóak vannak erősségei. Viszont, hogy mely területen, azt még aga Quartararo sem tudja megmondani:

„Hol nyertünk valamit? Jó kérdés, amire nem tudok válaszolni.” – magyarázta Quartararo a SPEEDWEEK.com-nak adott interjújában.

„Ezer dologról kérdeztem a mérnököket. Őszintén nem tudják megmondani, hogy amit elveszítettünk, az egyensúlyban van-e azzal, amit jól csináltunk. Arról sem tájékoztattak, hogy hogy sikerült a valenciai teszt.”

„Az emberek azt mondták, hogy nevetséges második etapot produkáltam a szezonban. Amikor tényleg ilyen siralmasan szerepelsz, a csapat úgy érzi, hogy változtatniuk kell a szokásos munkamódszeren, hogy segítsenek neked. Ilyenkor természetesen a saját döntéseiddel is kockázatot vállalsz. Ez történt velünk a szezon második felében. Kipróbáltunk dolgokat, túlságosan a határon voltam, és nem tudtam élvezni a motorozást. Ez a kétségbeesett hozzáállás valószínűleg ahhoz vezetett, hogy nem szereztük meg azt a tíz-tizenöt pontot, ami a végén a különbséget jelentette volna. De meg kellett próbálnunk.”