2024. április 16. 23:45
KezdőlapMotoGPÚjabb baleset érte a MotoGP-világbajnokot, edzés közben törte el a kezét (kép)

Újabb baleset érte a MotoGP-világbajnokot, edzés közben törte el a kezét (kép)

Andrea Dovizioso után Fabio Quartararo is megsérült motokrosszozás közben. A 2021-es MotoGP-világbajnoknak ugyanazt a kezét érte baj, amelyiket korábban meg akarta műttetni.

Fabio Quartararo sérüléssel fejezte be a 2022-es szezont, hiszen Malajziában eltörte a középső ujját a bal kezén. Végül úgy döntött, hogy az eredeti tervekkel ellentétben nem műtteti meg, így továbbra is minden erejével a 2023-as idényre készült. Egészen mostanáig, ugyanis a napokban még súlyosabb balesetet szenvedett.

A 23 éves pilóta hétfőn rossz hírt közölt a rajongóival, ugyanis kiderült, hogy edzés közben ismét megsérült. „Tegnap balesetet szenvedtem motokrosszedzés közben, és lett egy kis törés a bal kezemen – írta ki Quartararo saját Twitter-oldalára még hétfőn. – Műtétre nincs szükség, [de] idő kell a felépüléshez.”

A tavalyi világbajnok rövid időn belül a második olyan versenyző az idei MotoGP-szezon pilótái közül, aki motokrosszozás közben sérült meg. Ahogyan mi is beszámoltunk róla, az idény közben visszavonult Andrea Dovizioso nagyon csúnyán eltörte a csuklóját, és egykori kollégájával ellentétben ezt részletesebben is megmutatta a nyilvánosságnak.

Andrea Dovizioso és az “S” alakú csukló

Quartararónak tehát ugyanazzal a kezével történt baj, mint szűk két hónapja. Mindez azonban aligha tetézi a bajt, hiszen elmondása szerint a törött ujja nem zavarta a motorozásban, és az is sokatmondó, hogy végül nem vállalta a műtétet. A legutóbbi hírek ezzel kapcsolatban arról szóltak, hogy legfeljebb az első ujjpercen lévő elhajlás nem fog tökéletesen helyrejönni.

A MotoGP sztárja meggondolta magát a műtétjével kapcsolatban

A mostani viszont nyilvánvalóan súlyosabb következményekkel jár, és egy ideig egészen biztosan nem edzhet teljes erőbedobással. Persze a 2023-as szezonja aligha van veszélyben: az első, sepangi tesztelésig is még szűk két hónap van hátra, nem beszélve a portimãói idénynyitóról, amely csak március 26-án lesz esedékes.

Quartararo minden bizonnyal azzal a céllal vág majd neki az új évadnak, hogy visszahódítsa az idén elbukott világbajnoki címet. Persze ehhez a Yamaha is kell, amivel kapcsolatban már sokaknak vannak kétségei: a japánoknak nehéz dolguk lesz szatellitcsapat nélkül, és a legtöbben egyébként is újabb Ducati-sikerre számítanak.