2024. április 25. 18:29
KezdőlapMotoGPMindenki a képernyők elé - ma debütál a Bagnaiáról szóló dokumentumfilm, a...

Mindenki a képernyők elé – ma debütál a Bagnaiáról szóló dokumentumfilm, a Vörös felhő

Nuvola Rossa: azaz Vörös Felhő. Így szereti jellemezni rajongótáborát Pecco Bagnaia, és a Ducati ma egy azonos című dokumentumfilmet is bemutat a MotoGP világbajnokáról.

Bolognában csütörtökön nemcsak a szigorúan limitált, világbajnoki kivitelű Panigale-t mutatták be, hanem egy új dokumentumfilm trailer-ét is először játszották le nyilvánosan: a „Nuvola Rossa – Bagnaia & Ducati’s Perfect Comb1nation” című film pénteken 12 órától lesz megtekinthető az olasz gyártó YouTube-csatornáján. Egy tévéstáb kísérte Pecco Bagnaiát az utolsó három futamon a MotoGP bajnoki címének megszerzéséhez vezető úton.

Ezt a diadalt a Ducati a szurkolókkal együtt ünnepelte Bologna történelmi belvárosában – kevesebb mint 10 km-re Borgo Panigale-tól, ahol a Ducati versenyrészlege található – a csütörtök esti esős időjárás ellenére.

Francesco „Pecco” Bagnaia megragadta az alkalmat, hogy egy sajtóértekezleten visszatekintsen pályafutása eddigi legnagyobb sikerére:

„Ez valami nagy dolog, az biztos. Amikor Valenciában vége lett az idénynek, rájöttem, hogy végre sikerült. Ez egy igazán bonyolult szezon volt, tele hullámvölgyekkel. A szezon elején nehezen értettem meg a motort. Eltartott egy darabig, amíg minden működött. Indonéziában aztán más utat választottunk, ami elvezetett minket ehhez a nagy sikerhez.”

„Sajnos két komoly hibát követtem el, Le Mans-ban és a Sachsenringen. A hibák sok pontunkba kerültek, de a végén még szebbé tettek mindent. Az egész csapat számára hihetetlen volt ez az idény. Gyönyörű volt látni, hogy senki sem adta fel.”

Valójában ilyen visszatérés még soha nem történt, a Bagnaia 91 pontos hátrányt 17 pontos előnnyé alakított át a szezon második felében.

„Assenben volt szerencsém beszélgetni az egész csapattal. A verseny előtt kértem egy találkozót, hogy megkérdezzem, mit tudnék jobban csinálni, van-e valamilyen tanácsuk.  Majd megkezdődött a felzárkózásunk. Aztán a nyáron egy kellemes beszélgetést folytattam Claudio Domenicalival is egy ebéd közben. E nagy család maximális támogatása tette lehetővé, hogy így sikerüljön a szezon második fele – sorozatban négy győzelemmel és a második hellyel Aragónban az Enea Bastianini elleni küzdelem után. Japánban hibáztam ugyan, de belőle. Mindig arra kell törekedni, hogy valami jót hozz ki a negatív dolgokból. Azt hiszen, idén ez sikerült.”

Visszatekintve három momentum emelkedik ki különösen a hétszeres szezongyőztes számára – meglepő módon a Német GP-n elért nullázást is ezek közé sorolja:

„A Sachsenringen rendezett futam, mert az adott erőt” – magyarázta Bagnaia.

„Silverstone, mert – őszintén szólva – nagyon nehéz hétvége volt. Küszködtem, hogy gyors legyek, és nem hittem, hogy ez elég a győzelemhez. Megcsináltuk, és azt hiszem, ez megmutatta, hogy a végéig volt esélyünk. Emellett Thaiföld, ahol a harmadik helyet szereztük meg a rajtnál történt balesetek és a vizes pálya ellenére, ahol küszködtem. Ott bebizonyítottuk, hogy megérdemeljük ezt a címet.”