2024. március 29. 10:57
KezdőlapMotoGPA MotoGP világbajnokát is lenyűgözte a csonttörés után egy nappal, kínok között...

A MotoGP világbajnokát is lenyűgözte a csonttörés után egy nappal, kínok között aratott győzelem

Francesco Bagnaiáról lehet tudni, hogy szereti a síelést. Pár napja ő is űzte ezt a sportágat, amit a közösségi médiában meg is osztott a követőivel. Persze a MotoGP idei világbajnoka pihenésképpen ragadott síléceket és -botokat, de a sportágat profi szinten űzőket is figyelemmel követi, vagy legalábbis a napokban mindenképpen eljutott hozzá egy hír, amire reagált.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Francesco Bagnaia (@pecco63) által megosztott bejegyzés

 A hétvégén ugyanis St. Moritzban rendezték a női világkupa aktuális fordulóját, ahol Bagnaia honfitársa, az olimpiai bajnok Sofia Goggia is részt vett. A 30 éves sportoló pénteken második, szombaton pedig első helyet ért el lesiklásban, hogy aztán vasárnap egy ötödik pozícióval zárja a hétvégét szuperóriás-műlesiklásban.

Ebben persze önmagában még nincs semmi különös. A dolog valódi hírértéke – és Bagnaia is nyilvánvalóan erre kapta fel a fejét –, hogy győzelmét már törött ujjakkal aratta, miután az előző napon úgy teljesítette a pályát, hogy közben két ujját is eltörte, miután körülbelül 100 km/h-s sebességgel nekiment egy kapunak. Másnap már úgy indult el a versenyen, hogy a botot lényegében hozzákötözték a bal kezéhez, és saját bevallása szerint óriási fájdalommal síelt.

Sofia Goggia valami hihetetlen dolgot vitt véghez – dicsérte honfitársát Bagnaia. – Szerintem még tovább tolta ki a határait, lenyűgöző volt.” A Ducati pilótájának abból a szempontból mindenképpen igaza van, hogy a 30 éves síző tényleg úgy ment, mintha semmi baja nem lenne, ami hihetetlen bátorságról tesz tanúbizonyságot, hiszen egy eséssel könnyedén rásérülhetett volna.

Azonban nem Bagnaia megjegyzése az egyetlen, ami miatt az esetnek köze van a motorozás világához. Maga az érintett hozta fel példaként a két keréken versenyzőket, amikor arról kérdezték, hogy hősies dolognak tartja-e a teljesítményét. „Nem hiszem, ezt rengeteg motorversenyző megcsinálta előttem” – válaszolta szerényen.

Embed from Getty Images Erről egyébként maga Bagnaia is tudna mesélni, hiszen a 2020-as brnói hétvégén eltörte a sípcsontját, a sípcsontját, és alig több mint egy hónap múlva második lett Misanóban. A két legjobban idevágó példa pedig Loris Capirossié, illetve Jorge Lorenzóé: előbbi a 2000-es Holland Nagydíjon lett harmadik, miután a bemelegítésen eltörte a kezét, míg utóbbi tizenhárom évvel később ugyanott az ötödik helyet szerezte meg egy szabadedzésen elszenvedett balesetet követően, melynek következtében eltört a kulcscsontja.

ForrásGPone.com