2024. április 26. 22:23
KezdőlapMotoGPNagy szívességet kért karácsonyra a Ducati legsikeresebb idényét bebiztosító versenyző a gyártótól

Nagy szívességet kért karácsonyra a Ducati legsikeresebb idényét bebiztosító versenyző a gyártótól

A Superbike-világbajnoki címét követően Álvaro Bautista különleges karácsonyi kívánságot fogalmazott meg a Ducati vezérigazgatójának, Claudio Domenicalinak és Gigi Dall’Ignának, a vörösök versenyfőnökének.

A 2022-es év a Ducati eddigi legsikeresebb szezonjaként vonul be a történelembe: A Borgo Panigale-i olasz gyártó a MotoGP és a Superbike világbajnokságban is megszerezte a versenyzői, a csapat- és a konstruktőri címeket.

A vörösök nemrég Bolognában közös bulin ünnepelték bajnokaikat. Így természetes volt, hogy a Superbike-világbajnok Álvaro Bautistát megkérdezték, visszatérne-e a MotoGP-világbajnokságba egy szabadkártyás lehetőség keretein belül. Mint arról korábban beszámoltunk, Bautista élne a lehetőséggel, de mint a napokban kiderült, már egy teszt is nagyon boldoggá tenné a spanyolt. Emellett a MotoE-versenygépekről is ejtett néhány szót.

„Beszéltünk erről Gigi Dall’Ignával és Claudio Domenicalival, szeretnék néhány kört megtenni egy MotoGP-motorral. Régen ültem utoljára ilyen motoron, és hiányzik az erőérzet, a karbonfékek és a stabilitás, amit ezek a motorok nyújtanak.”

„A mai MotoGP Ducati – kívülről nézve – nagyon szórakoztatónak tűnik. Szeretnék egy tesztet mindenképp, csak a szórakozás kedvéért, de a szabadkártya másodlagos. Szeretném érezni azt az érzést, amit egy MotoGP-motor ad. Az nagyon szép lenne.”

2023-ban a Ducati versenyrészlege egy új szériával bővül: a MotoE-ben először fognak a Borgo Panigale egységmotorjai szerepelni. „A MotoE-ben kíváncsi vagyok, hogyan működik a motor – kuplung nélkül, hang nélkül…. De ha választanom kellene, akkor inkább egy MotoGP-tesztet választanék” – vallotta be mosolyogva Bautista, amikor erről kérdezték.

A MotoGP világbajnoka, Bagnaia nem kételkedik abban, hogy a Ducati felső eleget tesz Bautista kérésének: „Világbajnok, szóval véleményem szerint nem fogják megtagadni tőle ezt a kívánságot” – vigyorgott az olasz.

Bagnaia egyébként maga is jelezte már a Ducatinak, hogy szívesen részt venne a suzukai endurance-klasszikuson – lehetőleg Álvaro Bautistával.