2024. április 20. 05:50
KezdőlapMotoGPRossiék csapatigazgatója számára szinte felfoghatatlan az idei szezon

Rossiék csapatigazgatója számára szinte felfoghatatlan az idei szezon

A Mooney VR46 csapat elégedetten tekint vissza a 2022-es szezonra. „Valentino is boldog” – árulta el Alessio „Uccio” Salucci csapatigazgató.

Az Avintiával való közös vállalkozás után a 2021-es szezonban a VR46 Racing Team a 2022-es MotoGP világbajnokságra saját struktúrával nevezett be: Luca Marini (25) mellé a feltörekvő Marco Bezzecchi (24) csatlakozott.

„Bez” meggyőző szereplésével kiérdemelte a legjobb újonc címéig a tavalyi GP21-essel, többek között Assenben dobogós helyezést ért el, Buriramban pedig pole pozíciót szerzett. A „Maro” néven ismert Marini nem tudott nagy sikert aratni a GP22-vel, de Valentino Rossi testvére tíz Top10-es eredményt gyűjtött, köztük két negyedik helyet.

Alessio Salucci a SPEEDWEEK.com-nak adott interjújában így értékelte csapatfőnöki tisztségét:
„Ha valaki idén februárban azt mondja nekem, hogy ilyen szezonunk lesz, mint ez, vérrel írtam volna alá. Nagyon elégedett vagyok. Minden fronton keményen dolgoztunk, különösen otthon. Büszke vagyok az embereinkre és a versenyzőinkre. Vale is nagyon boldog.” – hangsúlyozta a kilencszeres világbajnok régi cimborája és bizalmasa.

„A mérleg szuper pozitív: Bez az Év Újonca, de Maro is mindig nagyon gyors volt, különösen a szezon utolsó futamain. Bez is dobogós helyezést ért el, plusz néhányszor negyedikek lettünk. Csapatként nem sokkal lemaradva a gyári Suzuki csapat mögött és a Repsol Honda előtt végeztünk. Nagyon boldog vagyok, de ugyanakkor olyan fickó vagyok, aki soha nem tud egy ilyen helyzetet élvezni. Mert mindig meg kell próbálnod tovább dolgozni, fejlődni és találni valamit, hogy jövőre jobb legyél.”

„Köszönet illeti a Ducatit is, mert olyan motorokat kaptunk tőlük, amelyek igazán lenyűgözőek. Ha ilyen motorok vannak, amelyek ilyen gyorsak és – idézőjelben – ilyen könnyen vezethetők, akkor minden jobban megy.” – tette hozzá Salucci.

„A mi csapatunk is nagyon fiatal még, úgymond a Moto2-ből érkezett. Hiszünk a versenyzőinkben, mert ismerjük az értéküket, még akkor is, ha az elején a tapasztalat hiánya miatt kicsit küszködtünk. Ez egy igazán nagyszerű projekt, azért is, mert ők a mi versenyzőink, akikkel gyerekkoruk óta együtt dolgozunk. Kétnapos korában vettem először a kezembe Lucát. Ez teszi nagyon különlegessé. Mi a szárnyaink alá vesszük őket, amikor még fiatalok. Felépítjük a karrierjüket, és reméljük, hogy erősek lesznek… El sem tudják képzelni, mennyi munka van benne. Nem azt kritizálom, amit a többiek csinálnak, csak azt magyarázom el, hogy mi hogyan csináljuk.”