2024. április 25. 06:01
KezdőlapMotoGPÚj csapattársa üzent Marc Márqueznek, ő akar lenni a Honda új királya...

Új csapattársa üzent Marc Márqueznek, ő akar lenni a Honda új királya – videó

Új év, új színek. Joan Mir és a Repsol Honda nem vesztegette az időt. Amint lejárt a spanyol szerződése korábbi csapatával, a Suzukival, a japán cég már az év első napján üdvözölte Mirt.

A Repsol Honda csapat kommunikációs csapata egy kedves videót készített Joan Mir főszereplésével, amely egy titokzatos borítékkal kezdődik, amelyet a „MotoGP világbajnokának” küldtek, utalva a bajnoki címre, amelyet a #36-os rajtszámú versenyző 2020-ban szerzett, és amely az első volt a Suzuki számára a MotoGP-korszakban.

A borítékban egy fotóalbumot találunk az összes olyan versenyzőről, aki ezekben a színekben diadalmaskodott, köztük Mick Doohan, Álex Crivillé, Valentino Rossi, Nicky Hayden, Casey Stoner, Marc Márquez… Majd Joan egy üres papírlaphoz érkezik, ahol elővesz egy fényképezőgépet, hogy az arcával, a nevével és egy ambiciózus céllal lássa el a lapot: 2023-ban világbajnok akar lenni a Hondával.

Ahhoz, hogy ez az álom teljesüljön, a HRC-nek meg kell tennie az első lépést. A japán cég nem találta meg a RC213V 2022 fejlesztésének kulcsát, és ez egy borzalmas szezont hozott minden versenyzője számára.

A HRC-nél a mérnököktől a pilótákig mindenki az új 2023-as prototípushoz fűzi a reményeket, amelyen a Honda 2022 közepe óta dolgozik. Egy olyan motorhoz, amelyet Marc Márquez tavaly novemberben a valenciai teszten kipróbálhatott, és amely a megjegyzései szerint még messze van attól, hogy egy versenyképes prototípus legyen.

Mir és csapattársa, Marc Márquez február 25-én, a Repsol Honda csapat hivatalos bemutatóján debütálnak majd a motorjaik színeiben. Hogy az új RC213V 2023-at akcióban láthassuk, még egy kicsit várnunk kell, február 10. és 12. között, a Sepang Circuit pályán megrendezésre kerülő első hivatalos tesztig.