2024. március 28. 19:59
KezdőlapMotoGPA világbajnok szerint Rossi, Márquez és Stoner hozták a legnagyobb változást a...

A világbajnok szerint Rossi, Márquez és Stoner hozták a legnagyobb változást a MotoGP-be

A regnáló MotoGP bajnok, Francesco Bagnaia ellenfeleit értékelte, és elmondta, hogy szerinte kik azok, akik a legnagyobb hatással voltak a MotoGP-re.

Miután mentora, Valentino Rossi ellen versenyzett, jelenleg pedig Marc Márquez ellen teszi ezt, Francesco Bagnaia őket említette meg, mint akik a legtöbb változást hozták a királykategórában.

Bagnaia 2022-ben ugyanarra a listára írta fel a nevét, mint Rossi és Márquez, miután pályafutása során először lett MotoGP-világbajnok. Ledolgozta a MotoGP történetének legnagyobb lemaradását. Az olasz tíz futammal a szezon vége előtt 91 pont hátrányban volt Fabio Quartararóval szemben – a Ducati versenyzője most arra fog törekedni, hogy ő legyen az címvédő Márquez után, aki a 2018-2019-es szezonokban érte el ezt a bravúrt.

Bagnaia világbajnoki címet szállított a Ducatinak, az olasz gyártó történetében mindössze másodszor, előtte Casey Stoner 2007-ben tudta elnyerni a koronát.

Stoner volt a másik versenyző, akit Bagnaia említett, amikor a MotoGP-ben „különbséget” tenni képes versenyzőkről beszélt.

A La Stampának nyilatkozva Bagnaia elmondta: „Rossi és Márquez az a két versenyző, akik változást hoztak a sportágunkban. Stonerrel együtt ők diktálták a Grand Prix-versenyzés újfajta megközelítését. Valentino képes volt alkalmazkodni a MotoGP különböző korszakai során, és vitathatatlanul ő volt a vezető. Marc a határokat feszegette, Stoner pedig új vezetési stílust talált ki. Büszkén mondhatom, hogy Valentino barátja vagyok. Szerencsésnek és kiváltságosnak érzem magam. Próbálom kihasználni a tapasztalatait és fejlődni. Mindig is lenyűgözött, ahogyan versenyez. Akkor is sikerült nyernie, amikor lassabb volt, bosszantotta az ellenfeleit. Marc viszont egy igazi versenyző fenevad. Nem érdekli, ha minden kanyarban megkockáztatja, hogy bukik, csak hogy nyerjen.” 

Márquez várhatóan 2023-ban Bagnaia egyik fő kíhívója lesz, bár ez nagyban függ majd a Honda-versenyző vállától és attól, hogy mennyire tudnak versenyképesek lenni.

A Ducati favoritként vág neki a szezonnak a 2022-es domináns idényt követően, amelyben mindhárom bajnoki címet megnyerték.

Forráscrash.net