2024. március 29. 13:34
KezdőlapMotoGPTöbb versenyző is változtatást jelentett be az idei MotoGP-szezonra - kép, videó

Több versenyző is változtatást jelentett be az idei MotoGP-szezonra – kép, videó

Az új év kezdete a versenyzői felszerelésben is változásokat jelenthet, így történt ez a MotoGP-világbajnokság néhány pilótája esetében is. Aleix Espargaró és Fabio Quartararo is úgy döntött, hogy új utakat választanak a sisakszponzoráció tekintetében.

A spanyol a Kabuto gyártó mellett tette le a voksát védi. A szó a szamurájok által használt hagyományos japán páncélsisakra utal. Aleix véget vet annak a szoros kapcsolatnak, amelyet 2016-ban, a Suzukinál töltött második szezonjában kezdett a KYT-tel.

Az Aprilia versenyzője jövő februárban, a sepangi teszt alkalmával debütál új Kabuto F-17-esével. Egyelőre, amíg ez a nap el nem érkezik, a spanyolnak már volt alkalma megosztani egy videót a közösségi hálózatain, amely az új Kabuto sisakjának téli dizájnját mutatja, egy olyan márkát, amelyet a kerékpáros edzésekhez is használni fog.

„Nagyon boldog vagyok, hogy a következő három szezonban Kabuto sisakot viselhetek. Megtiszteltetés, hogy egy japán márka legjobb versenyzője lehetek, írjunk együtt történelmet!” – írta Aleix a közösségi médiában az alábbi videóval együtt:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Aleix 41 (@aleixespargaro) által megosztott bejegyzés

Fabio Quartararo eközben szintén elhagyja az általa 2019 óta használt sisakmárkát, a francia Scorpiont, és egy másik gyártóra, a HJC-re vált. A Yamaha versenyzője 2019-ben váltott a KYT-ről a Scorpionra. Előtte, 2012 és 2015 között csak Shoei-t használt a fejének védelmére. 2023-ban Quartararo a dél-koreai márka RPHA 11-es modelljére bízza majd a feje biztonságát.