2024. április 27. 05:33
KezdőlapMotoGPA Ducati sportigazgatója elárulta, aggódik-e a bombaerős versenyzőpáros rivalizálása miatt

A Ducati sportigazgatója elárulta, aggódik-e a bombaerős versenyzőpáros rivalizálása miatt

2022-ben Francesco Bagnaia volt a Ducati gyári csapatának elsőszámú pilótája, amit nem utolsósorban az is alátámasztott, hogy a szezon kezdete előtt további két évvel (2024 végéig) meghosszabbították a szerződését.

2023-ban azonban a 25 éves olasznak talán csapaton belül lesz a legnagyobb vetélytársa: már nem jó cimborája, Jack Miller, hanem feltörekvő honfitársa, Enea Bastianini  osztozik majd a boxon a címvédő Bagnaiával.

A „Bestia” második MotoGP-évében négy győzelemmel és a világbajnoki 3. hellyel végzett a tabellán. A Gresini Racingtől a gyári csapathoz való előléptetés volt ezért a megérdemelt jutalom. A 2020-as Moto2 világbajnok nem titkolja bajnoki ambícióit.

Egyes megfigyelők azonban konfliktusra látnak esélyt az új Ducati-Lenovo versenyzőpárosításban. A pályán Bastianini az elmúlt szezonban többször is erős nyomás alá helyezte Bagnaiát, gondoljunk csak Le Mans-ra, Misanóra vagy Sepangra.

A SPEEDWEEK.com megkérdezte Paolo Ciabatti sportigazgatót, hogy nem okoz-e neki fejfájást a 2023-as szezonra való tekintettel két motivált, győzni akaró versenyző menedzselése egy csapatban.

„Ők azok a versenyzők, akik a legtöbb futamon győztek 2022-ben – tizenegy nagydíjat nyertek együtt” – jelezte előre Ciabatti. „Enea a MotoGP-ben töltött második évét a világbajnokság harmadik helyén zárta, és eközben négy nagydíjat is sikerült nyernie. Szerencsések vagyunk, hogy két olyan versenyzőnk van, akik arra törekszenek, hogy futamokat nyerjenek és harcoljanak a világbajnoki címért” – folytatta az olasz szakember.

De Ciabatti azt is tudja: „Egyértelmű, hogy a csapattársad mindig az első számú ellenfeled lesz, mert pontosan ugyanazokkal az erőforrásokkal rendelkezik, mint te. Szóval érdekes lesz, de szerintem egymást fogják ösztönözni. Két fiatal, de intelligens srácról van szó. Meggyőződésem, hogy tisztelni fogják egymást a pályán. Persze, mindkettő megpróbálja majd legyőzni a másikat. Ha ez sikerül, reméljük, hogy a világbajnokság végén az első és a második helyen lesznek. Ez csodálatos lenne a Ducati számára” – árulta el Ciabatti kívánságát a következő szezonra.