2024. április 26. 17:56
KezdőlapMotoGPMárquez elárulta, hogy mit próbálna ki szívesen MotoGP-karrierje után

Márquez elárulta, hogy mit próbálna ki szívesen MotoGP-karrierje után

Marc Márquez elárulta mit próbálna ki szívesen MotoGP karrierje után. Talán nem is olyan meglepő, hiszen nagy csodálója az évente megrendezésre kerülő versenynek.

A nyolcszoros világbajnok Dakar-rali rajongó hírében áll. Jó barátja, a Forma-1-es pilóta Carlos Sainz Jr. nemrég meglátogatta édesapját, az idősebb Carlos Sainzt az idei Dakar-ralin. Látogatása kis híján egy büntetéssel végződött édesapja számára.

Sainz kis híján büntetést kapott a fia miatt a Dakaron

Az idősebb Sainz később egy csúnya balesetet szenvedett a kilencedik szakaszon. Jobb oldalán erős fájdalmai voltak, ami miatt orvosi helikoptert vetettek be, hogy egy helyi kórházba szállítsák, de a 60 éves versenyző meglepő módon azt szerette volna, hogy a helikopter forduljon vissza, hogy folytathassa a versenyt.

Loeb harmadszor nyert, Sainz felborult és kiesett

Sainz Jr. a versenyről hazatérve folytatta a szezonon kívüli edzéseit Márquezzel, amit Instagram-oldalán is megosztott a rajongókkal.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Carlos Sainz (@carlossainz55) által megosztott bejegyzés

Márquez is figyelemmel követi a 2023-as Dakar-ralit, és beszélt arról, hogy egy nap esetleg elindulna a versenyen: „Természetesen követem a Dakart.” – mondta Márquez a Teledeporte.es-nek. „Minden tetszik a motorral kapcsolatban.”

Az idősebb Carlos Sainzról elmondta: „Oda van a motorért, az adrenalinért. Nem csak a Dakarért, az összes motorsportért. Ez az élete. Miért ne láthatnánk őt jövőre 61 évesen [versenyezni]? Ha úgy érzed van elég energiád… Gyors volt, szerintem ő volt a leggyorsabb a pályán.”

„Ami egyértelmű számomra, hogy nem motoron teljesíteném, az fájna nekem. Nyilvánvalóan egy bombázásra vállalkozol. A Dakar nagy tiszteletet érdemel, szükség van előzetes felkészülésre. És versenyképesnek kell lenni, nem szeretek veszíteni. Lehet, hogy a jövőben elindulnék, de nem csak azért, hogy befejezzem a versenyt.”

Márquez azt is elárulta, hogy problémát jelentene neki, ha egy másodpilóta beszélne hozzá: „Ez lenne a legnehezebb nekem, hogy valaki beszél mellettem” – tette hozzá a MotoGP sztárja. „Kihívás lenne számomra egyszerre vezetni és figyelni valakire.”

Forráscrash.net