2024. március 28. 15:16
KezdőlapMotoGPMiller teljes átalakulással érkezik a 2023-as szezonra

Miller teljes átalakulással érkezik a 2023-as szezonra

A Red Bull KTM gyári versenyzője, Jack Miller nemcsak új munkaeszközzel, hanem az Alpinestars új felszerelésével vág neki 2023-as MotoGP-szezonnak.

A 2015-ös szezonban történt MotoGP-debütálása óta Jack Miller a Dainese csoporttal áll szerződésben: Dainese bőrruhát és AGV sisakokat visel. Idén minden új a 27 éves ausztrál számára: nemcsak a KTM-családhoz tér vissza, hanem korábbi beszállítójához, az Alpinestarshoz is.

A váltást hivatalosan még nem jelentették be, de Miller közvetve megerősítette ezt azzal, hogy a hivatalos honlapján (a jackmiller43.com.au oldalon) a KTM, a Red Bull és személyes szponzorai, a CAT és a Pramac mellett feltűnő helyen szerepel az Alpinestars logója is.

A SPEEDWEEK.com megkeresésére a Dainese is megerősítette a Jack Millerrel való együttműködés végét.

Több versenyző is változtatást jelentett be az idei MotoGP-szezonra – kép, videó

Minden valószínűség szerint az ausztrál is az Alpinestars új „Supertech R10” sisakját viseli majd, amelyet Andrea Dovizioso először a szeptemberi misanói hivatalos MotoGP-teszten vitt pályára.

Chris Hillard, az Alpinestars munkatársa a SPEEDWEEK.com-nak ez alkalommal már bejelentette, hogy az olasz gyártó a 2023-as szezonban tetőtől talpig felszereli MotoGP-pilótáit. Miller mellett állítólag ez a Pramac Ducati ászára, Jorge Martínra is vonatkozik.