2024. április 25. 06:51
KezdőlapMotoGPPernat szerint a doppingolás miatt eltiltott versenyző 2024-ben visszatér

Pernat szerint a doppingolás miatt eltiltott versenyző 2024-ben visszatér

Carlo Pernat szerint Andrea Iannone vissza fog térni a versenyzéshez és 35 évesen is „gyors lehet”, akárcsak Valentino Rossi.

„Iannonénak felajánlják a visszatérést – kérdezd meg Rossit, hogy 35 évesen is gyors lehet-e!” ­– nyilatkozta Carlo Pernat, Enena Bastianini menedzsere.

Andrea Iannone büntetése 2023 végén lejár és visszatérhet a világbajnoki színtérre, állítja volt menedzsere, aki Valentino Rossihoz hasonlította „őrült tehetségét”.

A korábbi Ducati, Suzuki és Aprilia versenyző, Iannone MotoGP-karrierje romokban hevert, amikor doppingvétség miatt négyéves eltiltást kapott, de ez az év végén lejár. A 2024-es szezonban már rajthoz állhat, és Carlo Pernat szerint két kulcsfontosságú tulajdonságát – a sebességet és a promóciós képességet – megtartaná.

„Iannone egy nagy tehetség, négy év nem elég ahhoz, hogy eltűnjön a tehetség „­– mondta Pernat, Enea Bastianini menedzsere.

„Ez mindig megmarad, és véleményem szerint neki, még ha nem is mondja ki, a fejében van a visszatérés. Ebben a MotoGP-ben, amelyben a marketing vált uralkodóvá, én, mint marketinges, kockáztatnék Iannone-val. Talán valamelyik csapat megpróbálja majd. Vajon nyerni fog? Gyors lesz? Nem tudom, de a média szemszögéből nézve akkor is nagyszerű lenne. Azt mondom, még látjuk őt egy világbajnokságon. Talán nem a MotoGP-ben, talán a Superbike világbajnokságon, de valaki jövőre, amikor letöltötte a kizárás éveit, felajánl neki egy helyet. Meg vagyok róla győződve.”

Korábban a Pramac tulajdonosa, Paolo Campinoti is nyilatkozott arról, hogy Iannone megérdemelne még egy esélyt.

Campinoti: Iannone megérdemel egy esélyt