2024. április 27. 01:31
KezdőlapMotoGPSusi helyett Ramhonda, azaz téli felkészülés Rins módra (videó)

Susi helyett Ramhonda, azaz téli felkészülés Rins módra (videó)

A MotoGP-pilóták kihasználják a telet is arra, hogy formában tartsák magukat. Mivel az előszezon kezdete már a küszöbön áll, a paddock legtöbb versenyzője keményen dolgozik ezekben a napokban, hogy fokozza felkészülését, legyen szó kerékpározásról, a konditeremben való edzésről vagy motokrosszozásról.

Kevés olyan MotoGP-versenyző van azonban, aki a gyorsasági motorozást választja edzésmódszerként. Ezen kevesek közé tartozik Álex Rins is. A katalán versenyző szívesebben tölt több időt a motoron, mint az edzőteremben, és egészen a közelmúltig gyakran lehetett látni őt a Suzuki GSX-R 1000 R motorral, amely az elmúlt években elkísérte őt.

Az LCR Honda csapathoz történt váltása miatt a versenyző szerződéses okokból kénytelen volt hátrahagyni Suzukiját és a Honda CBR 1000 RR-R Fireblade-re váltott, amelyet Álex maga nevezett el „Ramhonda”-nak.

Rins Valenciába látogatott, hogy kipróbálja új gépét. A pályán osztozott nem volt egyedül, Johann Zarco is jelen volt az aszfaltcsíkon.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Alex Rins 42 (@alexrins) által megosztott bejegyzés

Rins több helyen is vizsgáztatta a Honda Fireblade-jét, amely a MotoGP RC213V-ből származó elektronikával ellátott 214 lóerős superbike motor. Az egykori Suzuki-pilóta úgy tűnik, megtalálta a tökéletes eszközt ahhoz, hogy élvezze a pályákat, és újra érezhesse a sebességet.

Chestéből Almeriába ment, ahol Rins élvezte a tabernasi pályát és a kiváló időjárást és tovább gyűjtse a kilométereket Hondájába. Ezután Jerezben folytatódott a felkészülés a katalán számára, aki ezután azzal fejezte be spanyolországi körútját, hogy visszatért Barcelonába, hogy a Roccos Ranch-en motokrosszozzon.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Alex Rins 42 (@alexrins) által megosztott bejegyzés

Íme két videó a felkészülésről: