2024. április 18. 04:25
KezdőlapMotoGPA rajongók egy világbajnokot láttak volna szívesen Morbidelli helyén - és nem...

A rajongók egy világbajnokot láttak volna szívesen Morbidelli helyén – és nem is alaptalanul

Franco Morbidelli tavaly a legrosszabb szezonját produkálta a MotoGP-ben, ami elkerülhetetlenül felvetette a pletykákat, hogy a 2021-es WorldSBK-bajnok Toprak Razgatlıoğlu esetleg leváltja őt.

Nem feltétlenül alaptalanok a pletykák, mivel Lin Jarvis, a Monster Energy Yamaha Team csapatfőnöke elismerte, hogy 2021-ben fel kellett volna ajánlaniuk Morbidelli helyét Razgatlıoğlunak. Ám végül, mégis az olasz maradt a hangvillásoknál. Morbidelli valószínűleg nem ússza meg egy hasonló szezonnal az eredmények tekintetében, ha a Yamahánál akar maradni, azonban úgy véli, soha nem volt valódi veszélyben a csapatnál betöltött pozíciója.

A Motosprintnek nyilatkozva Morbidelli így nyilatkozott:„Olvastam néhány kommentet az interneten és a közösségi médiában, előfordul, hogy időnként megteszem. Nem hiszem azonban, hogy valaha is fennállt volna annak a valós veszélye, hogy Toprak jön a helyemre. Ezt soha senki nem említette nekem. Bizonyára néhány Yamaha-rajongó megjegyzése és vágya volt, mert nem láttak tőlem semmilyen teljesítményt, ugyanakkor tőle viszont igen, így megérem az álláspontjukat.”

Bár a Morbidelli és csapattársa Quartararo közötti teljesítménykülönbség nem is lehetett volna nagyobb az elmúlt szezonban, a Moto2-es géposztály 2017-es bajnoka a francia versenyző által elért eredmények alapján továbbra is rendkívül motivált maradt.

„Sok minden segített abban, hogy továbbra is rendkívül motivált maradjak: mindenekelőtt csapattársam, Quartararo, akinek mindig sikerült a legjobbat kihoznia a motorból azzal, hogy igazán rendkívüli teljesítményt nyújtott. Aztán ugyanez a tudatosság, hogy mire vagyok képes és mire nem ezzel a Yamahával. Az, hogy mire vagyok képes, még világosabb volt számomra, amikor még jobban küzdöttem. A többiről a barátaim gondoskodnak, azok az emberek, akik mellettem vannak, mindannyian nagy segítséget jelentenek számomra.”

Arra a kérdésre, hogy aggódik-e, Morbidelli hozzátette:„Nem, kevésbé aggódom, mint 2022 közepén. Úgy érzem, jó kapcsolatot találtam ezzel az M1-gyel, úgy érzem, kicsit jobban bele tudok szólni majd a dolgokba. Korábban talán még ez a tény is aggasztott volna.”

 

Forráscrash.net