2023. január 29. 22:42
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGPA rajongók egy világbajnokot láttak volna szívesen Morbidelli helyén - és nem...

A rajongók egy világbajnokot láttak volna szívesen Morbidelli helyén – és nem is alaptalanul

Franco Morbidelli tavaly a legrosszabb szezonját produkálta a MotoGP-ben, ami elkerülhetetlenül felvetette a pletykákat, hogy a 2021-es WorldSBK-bajnok Toprak Razgatlıoğlu esetleg leváltja őt.

Nem feltétlenül alaptalanok a pletykák, mivel Lin Jarvis, a Monster Energy Yamaha Team csapatfőnöke elismerte, hogy 2021-ben fel kellett volna ajánlaniuk Morbidelli helyét Razgatlıoğlunak. Ám végül, mégis az olasz maradt a hangvillásoknál. Morbidelli valószínűleg nem ússza meg egy hasonló szezonnal az eredmények tekintetében, ha a Yamahánál akar maradni, azonban úgy véli, soha nem volt valódi veszélyben a csapatnál betöltött pozíciója.

A Motosprintnek nyilatkozva Morbidelli így nyilatkozott:„Olvastam néhány kommentet az interneten és a közösségi médiában, előfordul, hogy időnként megteszem. Nem hiszem azonban, hogy valaha is fennállt volna annak a valós veszélye, hogy Toprak jön a helyemre. Ezt soha senki nem említette nekem. Bizonyára néhány Yamaha-rajongó megjegyzése és vágya volt, mert nem láttak tőlem semmilyen teljesítményt, ugyanakkor tőle viszont igen, így megérem az álláspontjukat.”

Bár a Morbidelli és csapattársa Quartararo közötti teljesítménykülönbség nem is lehetett volna nagyobb az elmúlt szezonban, a Moto2-es géposztály 2017-es bajnoka a francia versenyző által elért eredmények alapján továbbra is rendkívül motivált maradt.

„Sok minden segített abban, hogy továbbra is rendkívül motivált maradjak: mindenekelőtt csapattársam, Quartararo, akinek mindig sikerült a legjobbat kihoznia a motorból azzal, hogy igazán rendkívüli teljesítményt nyújtott. Aztán ugyanez a tudatosság, hogy mire vagyok képes és mire nem ezzel a Yamahával. Az, hogy mire vagyok képes, még világosabb volt számomra, amikor még jobban küzdöttem. A többiről a barátaim gondoskodnak, azok az emberek, akik mellettem vannak, mindannyian nagy segítséget jelentenek számomra.”

Arra a kérdésre, hogy aggódik-e, Morbidelli hozzátette:„Nem, kevésbé aggódom, mint 2022 közepén. Úgy érzem, jó kapcsolatot találtam ezzel az M1-gyel, úgy érzem, kicsit jobban bele tudok szólni majd a dolgokba. Korábban talán még ez a tény is aggasztott volna.”

 

Sourcecrash.net