2024. március 19. 04:50
KezdőlapMotoGPAz Aprilia projektfelelőse lerántotta a leplet a noalei bárka kapitányáról

Az Aprilia projektfelelőse lerántotta a leplet a noalei bárka kapitányáról

Az Aprilia izgalmas 2023-as idény előtt áll. Mind a hivatalos csapat, mind a szatellit csapat bemutatkozása sokat ígér a következő szezonra.

Massimo Rivola a MotoGP-ben a teljes projektért felelős. Mostantól egy szatellit csapat áll majd mögötte, amellyel értékes információkat tudnak majd gyűjteni. A Todocircuito.com által idézett interjújában azonban úgy nyilatkozott, hogy nem ő a kapitány az Aprilia fedélzetén.

„Az Aprilia kapitánya Aleix. Nem úgy tekintek magamra, mint aki ellopja tőle a szerepet, inkább edzőként tekintek magamra.”

Rivola azt mondja, az elmúlt szezon egy nagyszerű szezon volt, amely nagyon rosszul végződött, és hogy tiszta a lelkiismerete, mert az Apriliánál mindenki a legnagyobb odaadással dolgozott. Ma egy olyan MotoGP rajtrácson, ahol 24 versenyző van egy másodpercen belül, gyorsan lemaradhat az ember.

Ami a versenyzőit illeti, csak jelismerő szavakkal tudja illetni őket:

„Különösen Aleix miatt örülök, aki a bizonyíték arra, hogy a következetesség kifizetődő a MotoGP-ben. Maverick nem egy felfedezésre váró tehetség, már tudjuk mire képes. Egy olyan versenyzővel szemben, mint ő nagy az elvárás, mert mindenki tudja milyen lehetőségek rejlenek benne. Viszont nagy nyomást helyez magára, túl nagyot.”

Az RNF szatellit csapatában Miguel Oliveira és Raúl Fernández lesz. Róluk azt mondja, hogy az első kapcsolatfelvételük után csak optimista lehet, és hogy mindkettőjüknek 2022-es versenygépe lesz. Rivola szerint Miguel érettebb, nyert már versenyeket, és a vezetési stílusa jól illik az Apriliához. Raúl pedig hihetetlen tehetséggel rendelkezik.