2023. február 07. 13:16
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGP„Szemétláda” és „tehetség” – így vélekednek egymásról a Ducati MotoGP-versenyzői

„Szemétláda” és „tehetség” – így vélekednek egymásról a Ducati MotoGP-versenyzői

Enea Bastianini a Ducati gyári versenyzőjeként, ráadásul az első számú pilóta, Pecco Bagnaia csapattársaként vág neki a 2023-as MotoGP-szezonnak. Elárulta, hogyan látja az erőviszonyokat közte és honfitársa között.

2022-ben Francesco Bagnaia volt a Ducati gyári csapatának kulcsembere, amit nem utolsósorban az is alátámasztott, hogy a szezon kezdete előtt további két évvel (2024 végéig) meghosszabbították a szerződését.

A 2023-as évre azonban a címvédőhöz csatlakozott Enea Bastianini, a világbajnokság harmadik helyezettje és az előző szezon négyszeres futamgyőztese. Ez a versenyzőpárosítás óriási izgalmakat ígér, elvégre Bastianini az elmúlt szezonban többször is nagy nyomás alá helyezte Bagnaiát a Gresini színeiben, gondoljunk csak Le Mans-ra, Misanóra, Aragónra és Sepangra.

„Egész életünkben ismertük egymást, versenyeztünk egymás ellen. Hogyan jellemezném őt? Ahogy ő maga mondta: Ő egy szemétláda.” – nevetett Bagnaia.

„Nem, ő egy okos fickó, nagyon versenyképes, és tudjuk, hogy ugyanazt akarjuk. Ezért a maximumot fogjuk nyújtani. Szóval a harc köztünk intenzív lesz, de intelligensnek és tisztelettudónak kell lennünk, hogy jó legyen a kapcsolatunk.”

Bastianini a következőképpen vélekedik: „A nagy különbség: Pecco MotoGP-világbajnok, én nem. Pecco már akkor is nagyon gyors volt, amikor még egymás ellen versenyeztünk minimotorokon, majd később a MiniGP-ben és a Moto3-ban. Ő nagy tehetség, és most már a világ leggyorsabb versenyzője is. Örömömre szolgál, hogy a következő években vele küzdhetek, és megpróbálhatok nyerni.”

„2022 volt az egyik legjobb szezonom, négy győzelmet szereztem. Most azonban egy új kaland kezdődik. Meg kell próbálnom koncentrálni, mert a vörös bőrruha nagy felelősséggel jár. Most rajtam múlik, hogy bebizonyítsam, megérdemeltem ezt az esélyt. Nagyon boldog vagyok, és úgy gondolom, hogy jó munkát fogunk végezni. Már a valenciai teszten elkezdtünk dolgozni az új motoron. Úgy gondolom, hogy minden adottságunk megvan ahhoz, hogy jól teljesítsünk. Mindannyian 100 százalékot fogunk nyújtani.” – idézte az olasz szavait a SPEEDWEEK.COM.