2023. január 30. 00:26
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGPMorbidelli lehet a jövő év nagy vesztese, ha a Superbike-sztár behozza az...

Morbidelli lehet a jövő év nagy vesztese, ha a Superbike-sztár behozza az utolsó 1%-ot

Franco Morbidelli MotoGP-s szerződése a gyári Yamahánál az idei szezon után lejár, ahogyan Toprak  Razgatlıoğlué is a WorldSBK-ban. Keith Huewen szerint 2024-ben kiderülhet, hogy a török sztárnak megvan-e az esélye arra, hogy végre a királykategóriában debütáljon.

Razgatlıoğlu vitathatatlanul a legjobb versenyző azok közül, akik jelenleg nem a MotoGP-ben versenyeznek, és bár 2023-ra nem jött össze a váltás a királykategóriába, nem kizárt, hogy a következő szezonban megtörténik végre a csoda.

Sajnos az összes MotoGP-ülés 2024 végéig foglalt ─ hacsak a szerződéseket idő előtt felbontják, ahogy azt például Johann Zarco esetében láthattuk a KTM-nél ─, kivéve Morbidellié.

Míg a WorldSBK-ban Jonathan Rea kivételével minden versenyzőt olyan szerződés köt, amely az idei szezon után lejár, így ez azt jelenti, hogy a török versenyző tökéletes helyzetben lehet Morbidelli helyére, ha utóbbi nem nyújtja a Yamaha által elvárt teljesítményt.

Arra is van esély, hogy a Yamaha akkor is Razgatlıoğlut választja, ha Morbidelli viszonylag jól teljesít, hiszen a 2021-es WorldSBK-bajnokra minden gyártó részéről nagy kereslet mutatkozik majd.

A tavalyi szezon Morbidelli legrosszabb bajnoki helyezésének bizonyult, mióta 2018-ban csatlakozott a MotoGP-hez, ezért a teljesítménykényszer minden bizonnyal rányomja majd a bélyegét az olasz 2023-as idényére.

A Crash.net MotoGP podcastjában Keith Huewen egyértelműen úgy véli, hogy a török pilóta lehet a gyári Yamaha új embere 2024-től:

„Nyilvánvalóan Toprakra gondolok. Érdekes lesz – nem akarom túlértékelni őt -, de briliáns érzéke van a motorozáshoz, és tulajdonképpen mindenhez. A srácban született tehetség, de persze az az utolsó 1%, ami ahhoz kell, hogy MotoGP-pilóta legyél, majd kiderül, hogy megvan-e benne. Jó csapata van. Kenan Sofuoğlu, az ötszörös WorldSSP-bajnok a menedzsere, és ő egy kemény fickó. Valaki, valahol, mindent meg fog mozgatni annak érdekében, hogy jó csapathoz kerüljön. Toprak pedig másra sem vágyik jobban.”