2024. április 19. 21:02
KezdőlapMotoGPHihetetlen, alig épült fel sérüléséből, és ismét bukott a MotoGP-világbajnok (videó)

Hihetetlen, alig épült fel sérüléséből, és ismét bukott a MotoGP-világbajnok (videó)

Edzés közben szenvedett kerékpárbalesetet Fabio Quartararo, amikor egykerekezni próbált. Szerencséjére lassú tempónál történt a bukás, így nem szenvedett újabb sérülést.

Fabio Quartararóra mostanában rájár a rúd sérülések terén. Malajziában eltörte az ujját, igaz, ez annyira nem zavarta, hiszen végül a műtéttől is elállt. Decemberben ennél jóval súlyosabb jóval súlyosabb baj érte, ugyanis motokrosszedzés közben elesett, és eltörött a keze. Ennek következtében nem is tudta elvégezni a megszokott felkészülést, hiszen motorra jó néhány hétig nem ülhetett.

Nemrég mi is beszámoltunk róla, hogy a Yamaha pilótája újra motokrosszozott, és egy videót is közzétett arról, ahogyan ugrat. Pár nappal később azonban örülhetett, hogy nem szenvedett súlyos sérülést, hiszen ismét edzés közben esett el. Igaz, most egy másik sportágról volt szó, és a lassabb tempónak köszönhetően végül megúszta, és ő maga is jót nevetett a történteken.

Quartararo bár két keréken, de kerékpáron edzett a Moto2-es Tony Arbolinóval, valamint az olasz versenyző személyi edzőjével, Ivan Lopez Alarconnal. 2021 MotoGP-világbajnoka egy ponton megpróbált egy wheelie-t, vagyis egykerekezett, de a manőver meglehetősen balul sült el: a 23 éves motoros néhány pillanat múlva az aszfalton találta magát.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Fabio Quartararo (@fabioquartararo20) által megosztott bejegyzés

A lassú tempó miatt ez az eset szerencsére nem végződött sérüléssel, ellenkező esetben Quartararo akár bajba is kerülhetett volna nem sokkal az előszezoni tesztek előtt. Így viszont az érintett is tudott nevetni a történteken: az esetről ugyanis videó is készült, amelyet a 11-szeres MotoGP-futamgyőztes megosztott saját Instagram-oldalán.

Tudtam, hogy a biciklizés nem nekem való” – szólt a bejegyzés szövege. Quartararo egyébként olyannyira humorosan fogta fel az egészet, hogy a videó végén lényegében még ki is nevette saját magát. A Yamaha vezetősége azonban már aligha gondolja ennyire viccesnek a történteket, hiszen versenyzőjük akár meg is sérülhetett volna a trükközés közben.

A poszt alá egyébként több egykori és jelenlegi motorversenyző hozzászólt, de más sportolók is kommenteltek. Dani Pedrosa és Cal Crutchlow egyaránt azt fejtegette, hogy a fékekkel valami gond volt, míg Jorge Lorenzo Álvaro Bautista esetét idézte fel, aki a 2009-es 250 köbcentis világbajnokság brnói futama után bukott egykerekezés közben. Más felhasználók a közösségi médiában viccesen megjegyezték, hogy még ennek a kerékpárnak is nagyobb a teljesítménye, mint a Yamahának, és bizonyára ez okozta a bukást.