2024. április 24. 14:53
KezdőlapMotoGPEzt áldozta fel a sikerekért Marc Márquez, aki szokatlan helyzetben várja az...

Ezt áldozta fel a sikerekért Marc Márquez, aki szokatlan helyzetben várja az idényt

Marc Márquez ritkán enged betekintést a magánéletébe. Ezúttal elmagyarázta, hogy miért szorult ez háttérbe a MotoGP-karrierje mellett. Illetve kitért arra is, hogy véleménye szerint a Honda nincs abban a helyzetben, hogy a 2023-as favoritok között szerepeljen.

Márquez a tavaly nyári karműtétje után már a visszavonulást fontolgatta. Elmondása szerint nem számított ilyen komoly sérülésekre, mikor a versenyzésnek szentelte az életét. Magánélete a szakmai céljai miatt háttérbe szorult. A közeljövőben 30. születésnapját ünneplő spanyol a GQ-nak mesélt sikereiről.

„30 éves koromra elértem mindent, amiről valaha álmodtam. Amire nem számítottam, azok a sérülések voltak. A céljaim mindig is szakmaiak voltak, nem igazán volt magánéletem. Természetesen szeretnék családot alapítani, de ez nem csak rajtam múlik. Ma itt vagyok Madridban, szeretek a jelenben élni, nem tudom, mi lesz holnap vagy jövőre.”

Marc Márquez február 17-én tölti a harmadik X-et, így alig lesz nála idősebb versenyző  MotoGP-ben. Az utóbbi időben azonban a nem sikerei miatt került reflektorfénybe, hanem amiatt a 4 felvonásból álló műtétsorozat miatt, melyet felkartörése miatt kellett elvégezni rajta. Emellett a Honda sem volt ugyanaz Márquez nélkül, de a spanyol versenyző jelenléte sem oldott meg minden problémát a japán gyártó garázsában.

„Azt hiszem, hosszú évek óta ez az első alkalom, hogy nem favoritként indulunk. Még csak az első háromban sem vagyunk, ami betudható természetesen az én állapotomnak és a csapatnál uralkodó problémáknak. Realistának kell lennünk, legalábbis az első futamokon, mert különben újra csalódni fogunk.”

Amióta Márquez 2019-ben megszerezte legutolsó bajnoki címét, és elkezdődött a horrorisztikus sérüléshullám, végignézte, ahogy Joan Mir, Fabio Quartararo és Francesco Bagnaia először lettek bajnokok. Mir idén Márquez csapattársa lesz a Repsol Hondánál, Quartararo a gyári Yamaha garázsát erősíti továbbra is, míg Bagnaia a Ducati jóvoltából a legjobb motort élvezheti. A mezőny többi tagjáról pedig még nem is beszéltünk, akik szintén mindent megtesznek majd annak érdekében, hogy a lehető legjobbat hozzák ki magukból, és eszük ágában sincs megijedni még a visszatérő Marc Márqueztől sem.

Márquez azonban tudja, hogy már csak egy világbajnoki cím tartja vissza őt attól, hogy utolérje Valentino Rossit. Ez pedig hatalmas motivációt jelent a spanyol számára. Öröme pedig akkor lenne igazán teljes, ha mindezt egy olyan szezonban tudná véghezvinni, amikor a Honda messze nincs az esélyes csapatok között.