2024. április 26. 13:01
KezdőlapMotoGPÚj versenyzőt szerződtetett a KTM gyári csapata

Új versenyzőt szerződtetett a KTM gyári csapata

A 2023-as MotoGP-szezon hamarosan kezdetét veszi, melynek apropójából a KTM új tesztpilótát szerződtetetett Dani Pedrosa és Mika Kallio mellé.

Az ötszörös futamgyőztes, Jonas Folger már késő ősszel elkezdte tesztelni az RC16-ot, és mostantól ő is a KTM hivatalos MotoGP-tesztpilótája. Ezt az osztrák gyártó egy nappal a sepangi shakedown teszt (február 5-7.) kezdete előtt erősítette meg.

„Nem sokan látják, hogy ezek a srácok milyen fontos munkát végeznek számunkra.” – hangsúlyozta Pit Beirer, a KTM motorsport-igazgatója a SPEEDWEEK.com-nak, a tesztpilótáira utalva.

„Ezért döntöttünk úgy, hogy Jonast is bevesszük a csapatba Mika és Dani mellé, akik mindketten nagyon sokat tudnak a motorunkról. Jonast elég jól ismerjük, korábban rövid időre vezette is a versenygépünket. Tudja, mi kell ahhoz, hogy megnyerjünk egy nagydíjat. Danihoz és Mikához képest más a testfelépítése és a stílusa is, ami mindenképpen segíteni fogja a fejlődésünket.”

A KTM motorsport-igazgatója kulcsfontosságú tényezőnek nevezte a tesztcsapatot, még ha munkájuk nagyrészt a háttérben történik is.

„Egy motort fejleszteni kell. A tesztcsapat tehát kulcsfontosságú az egész program szempontjából, és ehhez a megfelelő embereket kell összehozni. Ez egy csapat, tehát fantasztikus versenyzőkre van szükséged, és nagyszerű szereplőkből álló alakulatra. Ez nagyon fontos, és azt kell mondjam, hogy a háttérben első osztályú munkafolyamatok zajlanak.”

Dani Pedrosa szabadkártyás lehetőséget kapott a Spanyol Nagydíjra, Beirer pedig nagyon örül ennek:

„Ő egy erős srác, erős mentalitással, nem kényszeríthetjük őt arra, hogy induljon egy-egy futamon, de amennyiben lehetőséget kap, annak természetesen nagyon örülünk és támogatjuk őt. Természetesen most több mint elégedettek vagyunk, mert a teszten korlátozott számú gumiabroncs áll rendelkezésre, és a pályán a gumikopási körülmények is kicsit mások. A tökéletes teszt tehát természetesen egy versenyhelyzet. A jövő évi fejlesztések szempontjából nagyon előnyös, hogy Dani részt vehet egy futamon a többiekkel. Bizonyára nem élt volna a lehetőséggel, ha a motort nem találná versenyképesnek.”