2024. április 26. 04:19
KezdőlapMotoGPA sikersorozatát és sérülését is másképp kezelné ma már Marc Márquez

A sikersorozatát és sérülését is másképp kezelné ma már Marc Márquez

Marc Márquez bevallotta a GQ-nak, hogy szíve szerint visszamenne az időben, hogy kicsit helyre tegye 20 éves önmagát, és előre figyelmeztesse arra, hogy a rossz döntéseknek, milyen komoly következményei lehetnek.

2013-ban Marc Márquez újonc évében megnyerte a világbajnoki címet a királykategóriában. A fiatal spanyol tehetség olyan neveket utasított maga mögé, mint Valentino Rossi, Jorge Lorenzo, vagy épp Dani Pedrosa. Ma azonban Márquez úgy gondolja, kissé elbízta magát, és természetesnek vette, hogy csak győz, győz és győz, így nem is igazán élvezte ezt a szezont, mert nem látott benne kihívást.

„A 2013-as szezonnal kapcsolatban azt mondanám 20 éves önmagamnak, hogy élvezze ki minden pillanatát. Nem arról van szó, hogy nem élveztem, de úgy könyveltem el, hogy a győzelem magától értetődő dolog.”

A másik fontos dolog, mely miatt a fiatal Márquez egy jó adag fejmosással gazdagodna, az az elmúlt három év eseménysorozata, kezdve a jerezi bukással, mely kis híján derékba törte a spanyol versenyző karrierjét. Túlságosan makacs volt, azonnal vissza akart térni, ami újabb és újabb sérülésekhez vezetett. Számos futamot ki kellett hagynia, egyik műtét követte a másikat, és Márquez komolyan fontolóra vette a visszavonulást.

„A 20 éves Marcnak azt tanácsolnám, hogy inkább üljön otthon 2 hónapot, töltse pihenéssel. Ne térjen vissza túl korán, mert abból két év kényszerpihenő lesz, és nagyon nehéz lesz visszaszokni. A további sérülésekről és műtétekről nem is beszélve.”

A 2023-as évet új fogadalommal kezdi, mely szerint innentől minden másképp lesz. Győzelem iránti vágya azonban továbbra is csillapíthatatlan.